Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kim Ne Derse Desin

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan terörle mücadele ve bölgesel bağlantılılık konulu 3. Parlamento Başkanları konferansı açılış resepsiyonu açıklamalarda bulundu

11.10.2019-20:27 - (Son Güncelleme: 11.10.2019-21:11)

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan terörle mücadele ve bölgesel bağlantılılık konulu  Parlamento Başkanları konferansı'nda açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmadaki satır başları ise şöyle

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Uzun terörle mücadele dönemimizde, güvenlik güçlerimizden ve masum vatandaşlarımızdan binlerce şehit verdik. Çocukları, kundaktaki bebekleri, okulları, kütüphaneleri hedef almaktan çekinmeyen bir barbarlığa şahit olduk." açıklamalarında bulundu.

Sınır ötesi operasyonalrın komşuların toprak bütünlüğünü hedef almadığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Suriye ve Irak'ta yaptığımız mücadele bu ülkelerin toprak bütünlüğünü hedef almıyor. Tüm dostlarımızdan bu operasyona destek bekliyoruz. " ifadelerini kullandı.

Terör örgütü ile mücadele ile ilgili açıklamalarda da bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Fırat'ın batısını olduğu gibi doğusunu da terör örgütlerinden temizleyerek hem sınırlarımızın güvenliğini temin edeceğiz, hem de ülkemizde Suriyelilerin kendi evlerine huzuru kalple geri dönmelerini sağlayacağız

Şu anda Suriye'de yaşananlar 10 bin kilometre uzaktan koalisyon güçleriyle Suriye'de yer alanlar bir şeyi ihmal ediyorlar. O da nedir, bizim defaatle söylediğimiz PYD, YPG, DEAŞ birer terör örgütüdür. Ne yazık ki Batı, PKK'ya terör örgütü diyor ama onun yan kolları olan PYD, YPG'yi terör örgütü olarak kabul etmiyor. Kim ne derse desin attığımız bu adımı durdurmayacağız."  açıklamasında bulundu.

Operasyonda terör örgütü ile mücadele edildiğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bizim bu mücadelemiz Kürtlerle değil, mücadelemiz terör örgütleriyledir." açıklamasında bulundu.

Terör örgütünün sivillere olan saldırılarıyla ilgili açıklamada bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, " Havan toplarını atışlarıyla 1 yaşındaki bebek öldü. 10'a yakın insan öldü. Daha ne kadar bekleyeceğiz." ifadelerini kullandı.

 

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal