Cumhurbaşkanı Erdoğan Kılıçtaroğlu'na Sert Çıktı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında son zamanda gerçekleşen büyük projeleri tek tek saydı ve 'Bay Kemal çalışıyoruz, çalışıyoruz. Kıskansan da patlasan da çalışıyoruz, çalışacağız.' dedi.

06.11.2018-12:55 - (Son Güncelleme: 06.11.2018-21:58)

Başkan Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

Geçen cumartesi günü önemli bir yıl dönümünü yaşadık. 3 Kasım'la çalışmalara başlayan AK Parti iktidarının 17'nci senesine girdik.Milletimiz her seçimde tarafını AK Parti'den yana koyarak muassır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkma isteğini sergilemiştir. 16 senede 14 seçimle milletimizin karşısına çıktık, her fırsatta durmak yok, yola devam mesajı aldık. Ülkemize ve milletimize sağladığımız eserleri hatırladığımızda bu teveccühün boşa olmadığını fark ettik.

BÜTÇEDE İLK SIRAYA YÜKSELDİ

Eğitim davası bu milletin uzun zamandır üzerinde durduğu fakat bir türlü istediği sonucu sağlayamadığı bir durumdur. Eğitimin bütçesini 10 milyar liradan 120,2 milyar liraya yükselterek bütçede ilk sıraya çıktık. Demek ki 1'e 12. Yalnızca bu sene 166 milyon ders kitabını ücretsiz verdik. Ben sizlere gerçekleri söylüyorum. Havadan sudan anltmıyorum. 75 üniversiteyi 206'ya yükselttik, biz bunu sağladık, okumayı da siz başaracaksınız. Iğdır’daki Kars’taki, öğrencilerimizin İstanbul’a Ankara’ya gelmesine gerek kalmadı üniversiteyi biz onların ayağına götürdük. 75 -76 üniversiteden 206’ya yükselttik. Bununla hem eğitim öğretimin maliyetini indirdik hem de imkanlar artık sizin önünüzde dedik. Üniversiteli öğrencilerimizin sayısını 1 milyon 650 binden 7 milyon 600 bine çıkardık.

YENİ YILDA 500 LİRA OLACAK

Yüksek öğrenimde kredi burs ücreti yeni yılın ilk gününden itibaren 500 lira olacak. Ya kredi ya burs başvuran her öğrenci alıyor. Bazı öğrencilerimiz 'illa burs' diyor. Ya evladım illa da burs yok. Sen krediye de başvursan faiz uygulaması yok. Meslek liseleri ve imam hatip liselerine olan haksızlıklara son verdik. Yeni dönemde enerjimizi kalitenin yükselmesi çabası içerisinde olacağız.

KISKANSAN DA, PATLASAN DA ÇALIŞACAĞIZ

Ulaştırma AK Parti'nin en başarılı olduğu sektörlerden biridir. Marmaray, Avrasya Tüneli, Yavuz Sultan Selim Köprüsü, İzmir SabuncubeliTüneli, Ovit Tüneli gibi yüzlerce eseri yurdumuza biz kazandırdık. Demiryollarında ülkemizi daha önce örneği olmayan hızlı trenlerle donatmaya başladık. Yurdumuzdaki mevcut tren ağlarından bazılarını adeta baştan yapmış gibi yeniledik. Havalimanlarımızın sayısını 30 ilave ile 56'ya yükselttik. Evinden çıkıyorsun 30 dakikada, bilemedin 45 dakikada havalimanındasın. Bizden önceki CHP zihniyeti ve diğerleri siz ne yaptınız ya? Bay Kemal çalışıyoruz, çalışıyoruz. Kıskansan da, patlasan da daha çok çalışacağız.

"NASİBİN YOK SENİN NASİBİN"

Cumhuriyetimizin 95'inci senesinde açtığımız havalimanımız sayesinde bu sektördeki gücümüzü başka bir boyuta yükselttik. Beyefendi ne diyor? Cumhuriyet Bayramı kutlamaları Ankara'da yapılıyor diyor. Sen bizim birçok kutlamamıza gelmedin. Çıktın Tandoğan'da yürüdün falan. Senin hayatın böyle gayri meşru yollarla geçti. Sen devlet adamı nedir bilmiyorsun, bunu yapamıyorsun. O gün o salonda 10 bine yakın vatandaşımızla kutladık. Orada Cumhuriyete bir hediyemiz oldu. Ne o? İstanbul Havalimanı. Sen o duyguyu yaşamaktan mahrum kaldın. Olamazsın, nasibin yok, nasibin...

Ayrıntılar Geliyor...

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal