Cumhurbaşkanı Erdoğan Kentsel Dönüşümle Alakalı Konuştu: Vermek Zorunda Değilsiniz

Cumhurbaşkanı Erdoğan kentsel dönüşümle alakalı çok önemli açıklamalar yaptı. "Bizim zorla yaptırdığımız bir şey yok" diyen Erdoğan, "Böyle bir şey olursa gelin bana bildirin" dedi.

01.02.2019-15:34 - (Son Güncelleme: 01.02.2019-15:29) Cumhurbaşkanı Erdoğan Kentsel Dönüşümle Alakalı Konuştu: Vermek Zorunda Değilsiniz

Üsküdar'da Hacı Harun Ekşi Camii'nin açılışında açıklamalar yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kentsel dönüşümle alakalı olarak, "Bizim zorla bir kentsel dönüşüm hamlemiz yok. Depremle alakalı bir problem var malum. Tüm konu gönüllülük esasına dayalı. Bir problem olduğu zaman muhtara, belediye başkanınıza veya gelin bana söyleyin." açıklamasını yaptı.

Kenstel dönüşümle alakalı konuşan Erdoğan şunları kaydetti:

"MÜTEAHHİDE EVİNİ VERMEYE MECBUR DEĞİLSİN"

"Namaz çıkışı bir kardeşimiz yanıma geldi. Buralar kentsel dönüşüm çerçevesi içinde olan yerler. Bizim zorla bir kentsel dönüşüm hamlemiz yok. Depremle alakalı bir problem var malum. Tüm konu gönüllülük esasına dayalı. Bazı müteahhitler yüzde 60-70'ini alırım kapıya koyarım diyormuş. Müteahhide evini vermeye mecbur değilsin.

"BÖYLE BİR SIKINTI OLDUĞU ANDA GELİN BANA BİLDİRİN"

Böyle bir problem olduğu zaman muhtara, belediye başkanınıza veya gelin bana bildirin. Her şey gönüllülük esasına dayalı, kimseyi buradan kovmaya dayalı bir şey söz hususu değildir. Belediye başkanı arkadaşlarımızın bu hususta aracı olması suretiyle Bakanlarımızın da devreye girmesiyle bu adımı atarız. Vatandaşın mağdur olmasına fırsat vermeyiz. Müteahhitler kazansın diye böyle adım atmayız."

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal