Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kendi Gazetelerinden ABD'ye Rest Çekti!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, New York Times gazetesine Türkiye-ABD krizi ile alakalı bir yazı yazdı. Erdoğan, "ABD Türkiye'nin alternatiflere sahip olduğunu bilmelidir. Bu durum düzelmezse yeni müttefikler ararız" dedi.

11.08.2018-09:21 - (Son Güncelleme: 11.08.2018-09:28)

Cumhurbaşkanı Erdoğan, New York Times gazetesi için İngilizce yazdığı "Türkiye, ABD ile Krizi Nasıl Görüyor?" başlıklı yazısında, "Kötülüğün dünyanın her tarafında pusuya yattığı bir dönemde, uzun zamandır müttefikimiz olan ABD'nin Türkiye'ye karşı yaptığı tek taraflı hamleler yalnızca ABD'nin çıkarlarına ve güvenliğine zarar verir. Çok geç olmadan, Washington ilişkilerimizin asimetrik olabileceği yanlış düşüncesini bir tarafa bırakmalı ve Türkiye'nin alternatiflere sahip olduğunu bilmelidir. Bu tek taraflılık ve saygısızlık anlayışını tersine döndüremezlerse yeni dost ve müttefikler aramaya başlayacağız." değerlendirmesinde bulundu.

"TÜRKİYE ZAMAN BELİRLEDİ, ABD DİNLEMEZSE KENDİ GÖBEĞİNİ KESECEK"

Türkiye vakit belirledi ve ABD dinlemezse bir defa daha kendi göbeğini kendi kesecek. 1970'lerde Türkiye, Washington'ın itirazlarına karşın Kıbrıs Rumları tarafından Türk asıllılara karşı yapılan soykırımı önlemek amacıyla Kıbrıs'a girdi. Son zamanlarda Washington'ın Suriye'nin kuzeyinden gelen milli güvenlik tehditleriyle alakalı bizim endişelerimizin boyutunu anlayamaması, DEAŞ'ın NATO hudutlarına erişimini kesen ve YPG'yi Afrin şehrinden çıkaran iki askeri operasyonla neticelendi. Bu durumlarda olduğu gibi milli menfaatlerimizi korumak için lazım olan adımları atacağız."

"TEK TARAFLI ADIMLAR SADECE ABD ÇIKARLARINA ZARAR VERİR"

Erdoğan yazısına şu sözlerle son verdi:

"Kötülüğün dünyanın her tarafında pusuya yattığı bir dönemde, uzun zamandır müttefikimiz olan ABD'nin Türkiye'ye karşı yaptığı tek taraflı hamleler yalnızca ABD'nin çıkarlarına ve emniyetine zarar verir. Çok geç olmadan, Washington ilişkilerimizin asimetrik olabileceği yanlış fikrini bir tarafa bırakmalı ve Türkiye'nin alternatiflere sahip olduğunu bilmelidir. Bu tek taraflılık ve saygısızlık düşüncesini tersine döndüremezlerse yeni dost ve müttefikler aramaya başlayacağız."

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal