Cumhurbaşkanı Erdoğan Kartal'daki Olayla İlgili Konuştu: Afet Değil

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kartal'da çöken binada yaralananları hastanede ziyaret etti. Erdoğan çıkışta yaptığı açıklamada, "Bu bir afet değil" dedi.

09.02.2019-14:23 - (Son Güncelleme: 09.02.2019-14:12) Cumhurbaşkanı Erdoğan Kartal'daki Olayla İlgili Konuştu: Afet Değil

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kartal'da çöken binada yaralananları ziyaret etti. Hastane çıkışı açıklamalar yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar:

"BU BİR AFET DEĞİL"

Aziz milletim, Kartal'da olan buna afet demeyeceğim, bu bir afet değil. Bu esasen ne yazık ki senelerdir konuştuğumuz, söylediğimiz özellikle bina yapımlarında kullanılması gereken malzemeler meselesi, binaların yapıldığı yerlerin zemin etütleri ve bunlara dikkat edilmeden maalesef yapılan inşaatlarda zaman zaman yaşadığımız çok önemli problemler var.

"17 KAYBIMIZ VAR"

Bunları deprem afetlerinde dikey mimari, yatay mimari ve tüm bunların haricinde; kumu kalkıp deniz kumuyla falan yapmak suretiyle, kullanılan demirlerde hurda inşaat demirlerinin kullanılmasıyla maalesef atılan adımlar. Tüm bunlarla birlikte inşaat ruhsatları olmadan gerçekleştirilen inşaatlarla, burada olduğu gibi iskan olmadan yerleşimler, bunların sonucunda 3 kata müsade edilmesine rağmen 8 kat inşatın yapılmış olması. Ranta, daha fazla para kazanılmaya dönük, kaçak yapılan bu işlerle şu anda bu bölgede çok önemli bir problemi yaşadık. 17 kaybımız, 14 yaralımız var.

"KENTSEL DÖNÜŞÜMÜ YAPACAĞIZ"

Yandaki binalarda da tehlikeler vardı. Hepsi o bölge 1-2 bina değil. Tüm o bölgeyi incelemeye almış haldeyiz. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı binaları bir bir incelemeyi sürdürüyor. Hangi binada durum nedir bakıyoruz. Açık, net ifade ediyorum; "buralarda oturulması uygun değil" kanaati oluştuğu takdirde biz burada "acaba müsaade eder misiniz" demeyeceğiz. Kentsel dönüşüm-değişimi kesinlikle uygulayacağız, zorundayız. Ondan sonra da ne biz ağlayalım, ne halkım ağlasın, kimse ağlamasın. Onlara fırsat vermeyelim, üstümüze düşeni hep birlikte yapalım. Bu işi de başaralım.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal