Cumhurbaşkanı Erdoğan Kapalı Zarfla Anket Yaptı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan partisinin MYK üyelerine kapalı zarflar dağıtarak İstanbul, Ankara ve İzmir için aday tekliflerini istedi. Sonrasında zarfları toplayan Erdoğan, "Sonuçlar bende saklı" dedi.

02.11.2018-09:28 - (Son Güncelleme: 02.11.2018-09:19) Cumhurbaşkanı Erdoğan Kapalı Zarfla Anket Yaptı!

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul, Ankara ve İzmir büyükşehir adayları için partisinin MYK üyelerinden kapalı zarf içerisinde teklif ettikleri kişileri aldı. Erdoğan'ın gizli tuttuğu mini ankete yönelik bilgi vermediği "Sonuçlar bende gizli" dediği de bildirildi. Erdoğan, bugün de MKYK üyelerinden benzer bir tarzda isimleri alacak.

TEMAYÜL YOKLAMALARI

AK Parti'nin önceki gün yapılan MYK görüşmesinde bazı genel başkan yardımcılarının gerçekleştirdiği sunumların ardından yerel seçimde başvuru ve aday tespit etme süreci de görüşüldü. Bugün bir araya gelecek MKYK'da bu takvime son biçimi verilecek. Yerel seçim adaylarının başvurularının 5-12 Kasım içinde alınmasının düşünüldüğü, aynı zamanda aday adaylarıyla alakalı bölgelerinde "temayül" yoklamaları yapılacağı bildirildi.

''BENDEN SAKLI''

Görüşmede Erdoğan, yerel seçimlerin önemine dikkat çektiği kısa bir konuşma gerçekleştirdikten sonra bütün MYK üyelerinden İstanbul, Ankara ve İzmir'de hangi adayları görmek istediklerine dönük kapalı zarfta isim aldı. Erdoğan, bugün MKYK toplantısında da MKYK üyelerinden isimleri toplayacak. Erdoğan'ın gizli tuttuğu mini ankete yönelik bilgi vermediği "Sonuçlar bende gizli" dediği de bildirildi. Erdoğan'ın "Diğer adaylardan ziyade kendi çıkaracağımız adayımıza kilitlenelim" dediği de öğrenildi.

''İYİ OLAN KAZANSIN''

Erdoğan'ın toplantıda MHP ile 'Cumhur ittifakının sürdüğüne dikkat çekerek, "MHP ile alakalı açıklama gerçekleştirilirken kullanılan üslup ve dile özen gösterilmesine" dönük mesajlar verdiği ve ikazlar yaptığı da bildirildi. Erdoğan, MHP'nin adaylarının kendi adaylarını ve seçim politikasını etkilemeyeceğini söylerken, "İyi olan kazansın. Biz en doğru adayla seçime girdikten sonra bunun karşılığını alacağımıza, başarılı olacağımıza eminim. Şu an önceliğimiz en doğru adayları tespit etmek" açıklamasını de yaptı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal