Cumhurbaşkanı Erdoğan Japonya'nın Yeni Başbakanı Yoşihide'yi Tebrik Etti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Japonya Başbakanlığı görevine gelen Yoşihide Suga'ya tebrik mektubu yolladı.

16.09.2020-12:08 - (Son Güncelleme: 16.09.2020-14:12) Cumhurbaşkanı Erdoğan Japonya'nın Yeni Başbakanı Yoşihide'yi Tebrik Etti
İletişim Başkanlığından gelen açıklamaya bakıldığında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakanlık ile Liberal Demokrat Parti Genel Başkanlığına seçilen Suga Yoşihide'ye tebrik dileklerini ifade ederek yeni vazifesinin hayırlı olmasını diledi.

Türkiye ve Japonya arasındaki tarihi dostluk ilişkilerinin temellerinin 130 sene önce, bugün 16 Eylül 1890 tarihinde Kushimoto'da 'Ertuğrul Fırkateyni Hadisesi' ile atıldığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Zatıalilerinin bu önemli göreve, böyle anlamlı bir tarihte seçilmiş olması dostluk tarihimiz açısından fevkalade güzel bir tevafuk olmuştur. Bu köklü dostluğumuzu, 2013 yılında kurduğumuz stratejik ortaklık anlayışı temelinde, zatıalilerinin liderliğinde ve değerli katkılarıyla daha da ileri seviyelere taşımayı temenni ediyorum.' diye konuştu.

Japonya'nın uluslararası toplumun saygın ve öncü bir mensubu olarak küresel kararlılık, barış ve refaha temin ettiği katkıları takdirle takip ettiklerini kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, şu ifadeleri kullandı:

'Coğrafi mesafelerin ötesinde birbirine gönül komşusu olan Türk ve Japon milletlerinin, samimi ortak gayretlerimizle uluslararası topluma yön verecek katkılar sunabileceklerine tüm kalbimle inanıyorum. Bu anlayışla, ikili, bölgesel ve uluslararası konularda zatıaliniz ile yakın iş birliği içinde çalışmaktan memnuniyet duyacağım. Bu vesileyle sağlık ve mutluluğunuz ile dost Japon halkının esenlik ve refahı için en kalbi dileklerimi yineliyorum.'
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal