Cumhurbaşkanı Erdoğan İzmir'de Konuşuyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Dokuz Eylül Üniversitesi akademik yılı açılışında açıklamalarda bulundu.

19.10.2018-12:37 - (Son Güncelleme: 19.10.2018-13:05) Cumhurbaşkanı Erdoğan İzmir'de Konuşuyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar şu şekilde:

Son zamanlarda her biri kendi bölümündeki birikimleri, başarıları, eserleriyle çocuklarımıza örnek olan 3 önemli kayıp verdik. Bunlardan biri fotoğraf sanatçısı Ara Güler'dir. Dünyanın son yarım yüzyıla damga vurmuş, tüm önemli liderlerle foto röportajlar vermiş, objektifiyle tarihi tanıklık etmiş bu büyük ustayı saygıyla anıyorum. Kendisi ve objektifiyle ailece, ayrıca şahsen tanışma fırsatı bulduğumuz bu büyük usta son nefesine kadar Türkiye'yi uluslararası alanda başarıyla temsil etmiştir.

BİR ŞEYLERİ UNUTTUK, YİTİRDİK

Sürekli ifade ettiğim gibi başarı hangi işi yaptığınızla değil işi nasıl yaptığınızla alakalıdır. Türkiye devletiyle milletiyle kurumlarıyla kadim bir devlet ve milletimiz var. Her sektörde kökleri derinlere uzanan kurumlarımız var. Bugün en büyük 500 üniversitesi içinde esemesi okunmuyor. Demek ki bir şeyleri unuttuk bir şeyleri yitirdik. Yitik kaybedildiği yerde bulunur. Cevher bu topraklarda gizli. O zaman sıkıntının çözümünü de burada bulacağız. Eğitimde istediğimiz sonuçları elde ettik diyemiyorum. İnşallah ilerleyen zamanlarda yeni hamlelerle yeni bir yükseliş yeni bir diriliş gerçekleştireceğiz. Amacımız eğitimi hem içerik hem sistem olarak Türkiye'nin hedeflerine ulaşmasına katkı sağlayacak seviyeye yükseltmek.

BAKANLA GÖRÜŞÜLDÜ

Geçtiğimiz akşam Milli Eğitim Bakanımızla kapsamlı bir şekilde eğitim öğretimde neler yapacağız, ne gibi uygulamalar hayata geçireceğiz, değişim neler olacak? Bu konuları ele aldık. Tabi bakanımızın söylediklerini dinledikçe daha çok umutlandım. İlerleyen süre zarfında yeni çalışmalarla, yeni bir yükseliş, diriliş gerçekleşecektir diye düşünüyorum. İçerik ve sistem konusunda hala sorunlarımız mevcut.

İLK HEDEF EĞİTİM

İnşallah yeni dönemde ilk hedefimiz eğitimi hem içerik, hem sistem olarak Türkiye’nin amaçlarına ulaşmasına yardım edecek bir seviyeye yükseltmektir. Aileden başlayıp üniversiteye, oradan iş dünyasına kadar uzanan tüm sektörlerde eğitime bakışımızı ve uygulamamızı ülkemizin ihtiyaçlarına göre düzenleyeceğiz. Bu konuyu çözmeden diğer hiçbir konuda beklenilen başarıyı elde edemeyiz.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal