Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'İstanbul'u Ülkemizin Dört Bir Noktasına Bağlayacağız'

Cumhurbaşkanı Erdoğan," Ülkemizin ilk hızlı metrosu ünvanını kazanacak bu hatla havalimanı Gayrettepe arasındaki ulaşım 35 dakikada sağlanacak. İstanbul'a ulaşım hizmetlerinde gerçek anlamda çağ atlattık." dedi.

18.01.2020-16:31 - (Son Güncelleme: 18.01.2020-16:45)

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gayrettepe-İstanbul Havalimanı metro projesinin ilk ray kaynak açılış programında törenin anlam ve önemini belirten önemli bir konuşma yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuya yönelik açıklamaları şöyledir:

"Hedefimiz günde 470 metrelik ray montajını gerçekleştirmektir. Rayları ve bağlantı malzemelerini ülkemiz firmaları üretiyor. İnşallah bu hattın sinyalizasyon sistemi ve metro vagonları da bu arada gerçekleştirilmiş olacak. Ülkemizde üretimi mümkün olan hiç bir işin dışarıdan getirilmesine müsaade edemeyiz."

"ÜLKEMİZİN EN HIZLI METROSU ÜNVANINI KAZANACAK"

"Gayrettepe-İstanbul Havalimanı metro hattı, ülkemizin kazı çalışmaları en hızlı yürütülen projesidir. Uzunluğu 37,5 kilometreyi bulan ve 9 istasyondan oluşan bu metro güzergahı, İstanbul'daki diğer toplu taşıma hatlarıyla da bağlantılıdır. Ülkemizin ilk hızlı metrosu ünvanını kazanacak bu hatla havalimanı Gayrettepe arasındaki ulaşım 35 dakikada sağlanacak. İstanbul'a ulaşım hizmetlerinde gerçek anlamda çağ atlattık."

"BİZ MİLLETİMİZE HİZMETE DEVAM EDECEĞİZ"

"Biz karadan kadırgaları yüzdüren geçiren Fatih'in torunlarıyız. Dedemiz Fatih karadan kadırgaları geçirdi ve Haliç'e indirdi biz de dedemizin izinden denizin altından hem Marmaray'ı yaptık hem de Avrasya Tüneli'ni açtık. Şimdi bu istemez diyenler buralardan geçiyor mu? Geçiyor, ama bunlarda marifet iltifata tabidir diye bir kelam var ya bundan anlamazlar. Ama onlar isteseler de istemeseler de biz milletimize hizmete devam edeceğiz.""İzmir-İstanbul arasını 3 saat 15 dakikaya indirdik. Bay Kemal İzmir milletvekili bir gün de kalk teşekkür et. Bunların zihniyetinde bu yok. Bunlar hem hizmet vermez hem de hizmet edene teşekkür etmezler.
Büyük İstanbul Tüneli'nin etüt çalışmalarını da bitirdik. Bu proje günlük 6,5 milyon yolcunun kullanacağı toplam 11 farklı raylı sistemini bir araya toplayacak bir hattır."
"Hızlı tren hatlarıyla İstanbul'u ülkemizin dört bir noktasına bağlayacağız. Bizim için hizmette rekabet siyasi rekabetten önde gelir. İstanbul'un projeleri bu şehrin mahalli yönetimlerine bırakılamayacak kadar önemlidir, hayatidir, büyüktür. İşi siyasi şaklabanlığa vurup sadece kendi hesaplarınızın ardından giderseniz, millet de size ilk fırsatta dersinizi verir. Şehrine hizmet getirmek isteyen her belediyeye partisine bakmaksızın destek veriyoruz."

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal