Cumhurbaşkanı Erdoğan İstanbul'da Açıklamalarda Bulunuyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan Barış Pınarı Harekatı İletişim Stratejisi Çalıştayı'nda, harekatın 5. gününde önemli açıklamalarda bulundu.

13.10.2019-14:43 - (Son Güncelleme: 13.10.2019-15:45)

Cumhurbaşkanı Erdoğan Barış Pınarı Harekatı İletişim Stratejis Çalıştayı'nda Barış Pınarı Harekatı ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "30-35 kilometre derinliğe kadar ineceğiz. Özellikle şu anda Rasulayn şehir merkezi ve 4 köy kontrol altına alınmıştır. Tel Abyad tarafında da 17 köy kontrol altına alınmış ve şehir merkezi iki taraftan kuşatılmıştır. TSK kara ve hava unsurlarıyla, başarıyla operasyon yürütüyor. Teröristler karşımızda dayanamazlar biliyoruz, önemli olan en az acı ile bu süreci tamamlamaktır. Teröristler sivil vatandaşlarımızı hedef alıyorlar, 652 havan ve roket saldırısı yapıldı. Çoğu Nusaybin ve Kızıltepe'ye düştü. Masumların kanı üzerinden kendilerine propaganda malzemesi üretmeye çalışıyorlar. Gerekirse 100 tane sivilin arkasındaki tek bir teröristi tespit edip, tereyağından kıl çeker gibi onu etkisiz hale getirebilecek tecrübeye, ahlaka sahibiz." açıklamalarında bulundu.

Barış Pnarı Harekatı'nda etkisiz hale getirilen terörist sayısınıda açıklayan Erdoğan, Sınır şehirlerimize yapılan saldırılarda 18 vatandaşımız şehit oldu, 147 vatandaşımız da yaralandı. 18 vatandaşımızın içinde 9 aylık Suriyeli Muhammed'imiz de var. Açtım babasıyla görüştüm. Babada o sabır, o tahammül her türlü takdirin de üzerindeydi. Harekat alanında da 2 askerimiz ile 16 SMO mensubu şehit olmuştur. Yaralı ya da teslim olma suretiyle etkisiz hale getirilen terörist sayısı 490. Bunların 410'ı öldü, 27 yaralı, 24'ü de teslim oldu." ifadedelerini kullandı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal