Cumhurbaşkanı Erdoğan İsrail'i Tehdit Etti! Yaptırımlarımız Olur

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve İngiltere Başbakanı Theresa May müşterek basın toplantısı gerçekleştirdi. İngiltere Başbakanı May yaptığı açıklamada İsrail’e ilişkin kritik ifadeler kullandı.

15.05.2018-20:36 - (Son Güncelleme: 15.05.2018-21:36)

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve İngiltere Başbakanı Theresa May’den ortak açıklama geldi.

İngiltere Başbakanı Theresa May’in, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ortak basın açıklamasından öne çıkanlar şu şekilde:

İSRAİL SALDIRALARI DURDURSUN

İngiltere Başbakanı May ‘’İsrail'den şiddeti durdurmasını istiyoruz’’ diyerek ekledi ‘’Gazze'deki olaylarla ilgili bağımsız şeffaf bir soruşturma yapılmalı’’.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şu şekilde:

ABD BM'Yİ HİÇE SAYMIŞTIR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ‘’ABD'nin büyükelçiliğini Kudüs'e taşımasını asla kabul etmiyoruz. ABD, bu girişimiyle BM'yi, ve uluslararası hukuku açıkça hiçe sayarak, bölgedeki ihtilafın çözümünde bir arabulucu değil, bir taraf olduğunu açıkça ilan etmiştir. ABD'nin fütursuz politikaları, İsrail'i işgal, gasp ve şiddet yönünde daha da cesaretlendirmiştir.’’ İfadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘’Sene 1948. Filistin hemen hemen şu anda İsrail'in işgal ettiği toprakların tamamında yerleşik durumda olan bir ülkeydi. Sonraki süreçte sürekli olarak İsrail, belli bir oranda ala ala Filistin'i orada bir avuç yere sıkıştırdı. Ve işgalci olarak buraların sahibi konumuna girdi. Bunu kabul etmek mümkün değildir’’ diye konuştu.

128 ÜLKE 'HAYIR' DEMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan İsrail’in Filistin’de ki konumuna değinerek ‘’İsrail orada işgalcidir ve terör estirmeye devam etmektedir. Ben, BM'yi zaman kaybetmeksizin harekete geçmeye davet ediyorum. Daha önce 128 ülke bu taşınma eylemine 'hayır' demişti’’ diye konuştu.

ABD’ye dair konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘’Ama ABD 'ben güçlüyüm, öyleyse haklıyım' diyor. Hayır! Sen haklı değilsin. Tarih seni hiçbir zaman affetmeyecek’’ ifadelerini kullandı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal