Cumhurbaşkanı Erdoğan: İslam Dünyasının Birliği ve Beraberliği Bizim İçin Her Şeyden Önemli

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Malezya Başbakanı Mahathir Muhammed'e cumhuriyet nişanı verilmesi töreninde kritik açıklamalarda bulundu.

25.07.2019-18:28 - (Son Güncelleme: 25.07.2019-18:54)

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Malezya Başbakanı Mahathir Muhammed'e cumhuriyet nişanı verilmesi töreninde kritik açıklamalarda bulundu. 

"25 YIL SONRA YENİDEN MİSAFİR ETMEK BİZİM İÇİN AYRICALIKTIR"  

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkan satırlar şu şekilde oldu:

Malezya Başbakanı kıymetli dostum Muhammed'e ve değerli heyetini ülkemizde ağırlamaktan büyük memnuniyet duyuyorum.  Malezya'nın kalkınmasında önde gelen mimarlardır. Kendisi 25 yıl sonra yeniden başbakan olarak misafir etmek bizim için ayrıcalıktır.

"FİLİSTİN, İSLAM DÜŞMANLIĞI GİBİ KONULARDA ORTAK TUTUM SERGİLİYORUZ"  

Bu sene Malezya ile diplomatik ilişkilerin 55.yıl dönümü. Malezya'ya özel önem atfediyoruz. İslam düşmanlığı, Filistin gibi meselelerde ortak tutum sergiliyoruz.

"BÜYÜK BİR TİCARİ POTANSİYEL VAR"  

Malezya ve Türkiye arasında değerlendirilmeyi bekleyen büyük bir ticari potansiyel var. 5 milyar dolar hedefine süratle ulaşmamış gerekiyor. Savunma sanayi alanında iş birliğimizi geliştirmek öncelikli hedeflerimizden biri.

"İŞ BİRLİĞİNİN HER ALANDA İLERLEDİĞİNE ŞAHİT OLACAĞIZ"  

Malezya'nın önemli birikim sahibi olduğu otomobil alanında birlikte neler yapabileceğimizi inceleme konusunda mutabık kaldık.

Kültür, sanat,turizm ve eğitim alanında atılabilecek adımları da önemsiyoruz. Türkiye ile Malezya arasındaki iş birliğinin her alanda ilerlediğine şahit olacağız.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.  

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal