Cumhurbaşkanı Erdoğan İşçi ve Emekçilerin 1 Mayıs Bayramını Kutladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

30.04.2018-13:32 - (Son Güncelleme: 30.04.2018-13:28) Cumhurbaşkanı Erdoğan İşçi ve Emekçilerin 1 Mayıs Bayramını Kutladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan mesajında, emeklerinden ve alın terlerinden başka sermayeleri olmayan, Türkiye’nin büyümesinde ve kalkınmasında elzem rol oynayan tüm işçi ve emekçileri tebrik eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İşçinin ücretini alın teri kurumadan verin diyen bir tarihin temsilcileriyiz" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 15 senede emekçilerin hak ve hukukunu gözetmeye, sorunlarını devlet imkanları ve Türkiye kaynakları el verdiğince çözmeye çaba sarf ettiklerini kaydederek, şunları kaydetti:

"Çalışanların üretimden gelen güçlerini kullanmalarının, haklı taleplerini demokratik yollardan göstermelerinin, sıkıntılarını diyalog yoluyla çözmelerinin önünü açtık. Gerçekten meselesi işçi hakkı olan, gerçekten emekçilerin sosyal hakları için mücadele eden sendikalarla, sivil toplum kuruluşlarıyla koşulsuz, ön yargısız masaya oturduk, konuştuk, uzlaştık. İşçileri, emekçileri, 1 Mayıs gibi manalı bir günü araçsallaştırmalardan olmamaya daima özen gösterdik."

"Bu ülkenin tüm işçileri bizim işçilerimizdir, resmi tatil ilan ettiğimiz 1 Mayıs bizim işçi bayramımızdır." Yorumunu yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, işçilerin, emekçilerin büyümesinin ülkenin büyümesi olduğunu, bu düşünceyle işe alımı artırmak, işsizlik oranını azaltmak için pek çok önlemi ve programı uygulamaya geçirdiklerinin altını çizdi.

Türkiye büyüdükçe, güçlendikçe ve zenginleştikçe ortaya çıkan katma değerden milletin her bir üyesinin yararlanması için her türlü gayeyi gösterdiklerine ve göstermeye devam edeceklerine ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, şu düşüncelerini paylaştı:

"İşçilerimizin hakkının, hukukunun korunması doğrultusunda yapılacak her türlü samimi çalışmayı desteklemeye devam edecek, işçi ve emekçi kardeşlerimizle sonuna kadar kol kola, omuz omuza yürüyeceğiz. Tüm dünyada birlik, dayanışma ve haksızlıklarla mücadele günü olarak kutlanan, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nün manasına uygun şekilde, kışkırtmalardan uzak bir bayram havasında kutlanmasını, çalışanların problemlerinin dile getirilmesine ve çözüm yollarına ışık tutulmasına vesile olmasını diliyorum. Tüm milletimi en kalbi duygularımla selamlıyorum."

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal