Cumhurbaşkanı Erdoğan İnce'ye Cevap Verdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da AK Parti’nin aday tanıtım toplantısında önemli açıklamalar yaptı.

29.05.2018-14:26 - (Son Güncelleme: 29.05.2018-14:27)

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasından öne çıkan başlıklar şu şekilde:

"ÜLKEMİZİN BÜTÜNLÜĞÜNÜ CANIMIZ PAHASINA KORUYACAĞIZ"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul yaptığı konuşmada, "Cumhurbaşkanlığı seçiminde de Türkiye genelinde hedefimize ulaşabilmenin yolu önce İstanbul'u veya İstanbul'da başarıyı yakalamaktan geçiyor’’ diye konuştu.

''İZİN VERMEYECEĞİM''

cUMHURBBugün sıradan bir gün değil. Bugün İstanbul Fethinin 565'inci yıl dönümü. Bugünün anlamı bizim için daha farklı. İstanbul'a ve tüm milletimize bir söz veriyorum. Fatih'in fethettiği bu şehre namahrem eli değmesine izin vermeyeceğim.

MİLLİ OLMAK; MİLLİ GELİRİ ARTIRMAK, MİLLETİN İŞ VE AŞINI BÜYÜTMEK DEMEK"

Cumhurbaşkanı Erdoğan milli olmak ile alakalı "Milli olmak; milli geliri artırmak, milletin iş ve aşını büyütmek demektir. Milli olmak; faize giden parayı, yatırımlar ve sosyal yardımlar yoluyla millete aktarmak demektir. Yerli olmak; Türkiye'yi 5 cente muhtaç halde IMF kapısında bekletmemek, savunma sanayinde dışa bağımlılığı olmamak demektir’’ ifadelerini kullandı.

‘’BASMAZ BUNLARIN KAFASI’’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaptığı ve yapacağı projelere dair ‘’Kardeşlerim seçim beyannamemizde İstanbul'a verdiğimiz çok söz var: Bunların ayrıntılarını biliyorsunuz. Burada sadece birkaç husus üzerinde duracağım: Milletime özellikle bunları duyurmak istiyorum: Yeni havalimanı... Türkiye'nin sadece prestij projesi değil. Anamuhalefete kalsa böyle dev bir havalimanı istemez. Tutturmuş 3. köprüyü Erdoğan yaptıysa bende 4.'yü yaparım diyor. Yapamassın senin hafsalan almaz bunları. Basmaz bunların kafası. Yatırım deyince akla AK Parti gelir. İnşallah 29 Ekim'de yeni havalimanımız hizmete giriyor. Sayın İnce sana bir nasihatta bulunayım: Atatürk Havalimanı boşalınca burayı İstanbul'a yakışır bir millet bahçesi haline getireceğim. Sen buna da karşı çıkarsın ama.... Milletim sandıkta gerekeni sana gösterir’’ şeklinde konuştu.

‘’BİZ KİME GİTTİK BİLİYOR MUSUN?’’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan İnce’nin iddialarına şu şekilde cevap verdi:

‘’Biz kime gittik biliyor musunuz? Pensilvanya’ya değil. Ya? Halkımıza gittik. Bilimsel görüşmenin sonucunda amblemimize varıncaya kadar, adına varıncaya kadar partimizin kurulmasının gereğini milletimizden aldığımız icazetle kararını verdik. Ey gidi İnce. Biz bir yerden gelen talimatla değil, milletimizden aldığımız talimatla bu adımı attık. Partiyi kurduk 16 ay sonra bu aziz millet bizi iktidara getirdi. Millet kararını verdi. Şimdi ispatxc edeceksin. Ben Pensilvanya'ya gittiysem kimle gittim, ispat et. İspat etmezsen namertsin. Türkiye'nin ve İstanbul'un yalancı siyasetçilere değil, dürüst siyasetçilere ihtiyacı var."

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal