Cumhurbaşkanı Erdoğan İlk Mitingini Erzurum'da Yapacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 24 Haziran seçimleri için mitinglerine başlıyor. Erdoğan daha önceki üç seçimde de olduğu bu kez de ilk seçim mitingini Erzurum'da yapacak.

25.05.2018-21:24 - (Son Güncelleme: 25.05.2018-21:37)

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 24 Haziran'da yapılacak seçimler için mitinglerine bugün daha önce gerçekleştirilen üç seçimde de olduğu gibi milli mücadelenin sembol şehirlerinden biri olan Erzurum'dan start verecek.

AK PARTİ ERZURUM'DA REKOR ÜZERİNE REKOR KIRMIŞTI

Seçim beyannamesini geçtiğimiz gün duyuran Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün ilk kampanya mitinginde Erzurum'da halkla vir araya gelecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha önce yapılan 10 Ağustos Cumhurbaşkanlığı, 2015 genel seçimleri ve 16 Nisan Anayasa Değişikliği Referandumunda da ilk mitingini Erzurum'da gerçekleştirmişti. AK Parti bundan önceki 3 seçimde Erzurum'da rekor düzeyde oy oranlarını elde etmişti.

REFERANDUMDA YÜZDE 68.1 "EVET" ÇIKMIŞTI

2014 senesinde yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Recep Tayyip Erdoğan, Erzurum'da yüzde 68.80 oranında bir oy elde etti. 7 Haziran'da yapılan genel seçimlerde yüzde 52,02 oranında oy toplayan AK Parti 1 Kasım genel seçimlerinde ise oylarını yüzde 68.1'e yükseltmişti. Erzurum'da 16 Nisan referandumunda yüzde 74,5 oranında "evet" oyu çıkmıştı.

DEMİREL VE ÖZAL'IN MEMLEKETİNDE

Erdoğan, seçim kampanyası dolayısı ile yarın 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in memleketi olan Isparta ile MHP'nin oy oranının üst seviyelerde olduğu Balıkesir'e hareket edecek. Erdoğan, hafta içinde CHP seçmeninin yoğunlukta bulunduğu Tekirdağ, 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın vatanı olan Malatya, eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun memleketi olan Konya ve HDP'nin yüksek oy topladığı Diyarbakır ve Adıyaman'da mitingler gerçekleştirecek. Erdoğan'ın hafta sonu Aydın'da gerçekleştireceği miting ise sonraki bir tarihe ertelendi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal