Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Mehmet Şimşek'in Görüşmesinin Detayları Belli Oldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, yeni partide adı geçen Mehmet Şimşek'le gerçekleştirdiği görüşmede bakanlık teklif etmediği yalnızca fikirlerini aldığı bildirildi.

15.07.2019-10:52 - (Son Güncelleme: 15.07.2019-10:48) Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Mehmet Şimşek'in Görüşmesinin Detayları Belli Oldu

Eski Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ın kuracağı iddia edilen yeni partiyle alaklaı adı geçen eski Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la görüştü. Erdoğan'ın Şimşek'e bakanlık teklif etmediği yalnızca fikir alışverişinde bulunduğu öne sürüldü.

Yeni parti söylentileri Ankara'nın önemli gündem maddelerin bir tanesi. Ali Babacan'ın kurucu üyeleri arasında olduğu AK Parti'den 18 sene sonra istifa etmesi ve "Türkiye'nin bugünü ve geleceği için yeni bir çalışma başlatmak kaçınılmaz duruma gelmiştir" demesi yeni parti iddialarını kuvvetlendirdi.

İngiltere'de danışmanlık yapan Mehmet Şimşek'in de kurulacağı öne sürülen yeni partide olacağı kulislerde gezen bilgiler arasında. Şimşek, yeni parti iddiaları ile alaklaı bir soruya "Zamanı gelince konuşuruz" diye cevap vermişti.

"ZAMAN ZAMAN BİR ARAYA GELELİM"

Dün Erdoğan ile Şimşek'in bir görüşme yaptığı meydana çıkmıştı. Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi de "Şimşek'e ekonominin başına geçmesi önerildi mi?" başlık yazısında görüşmenin ayrıntılarını paylaştı.

Selvi, görüşmede Erdoğan'ın, Şimşek'e ekonominin başına geçmesi doğrultusunda bir teklifte bulunmadığını öne sürdü. Verimli bir görüşme olduğunu söyleyen Selvi, "Şimşek, uluslararası sermaye hareketleri ve küresel ekonomi hususunda değerlendirmeler yapmış" sözlerini kullandı.

Erdoğan'ın Şimşek'e "Zaman zaman bir araya gelelim" dediğini öne süren Selvi "Şimşek de 12 sene bakanlığını yaptığı Erdoğan'a teşekkür etmiş. Yani Erdoğan'dan bakanlık teklifi yok" diye konuştu.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal