Cumhurbaşkanı Erdoğan İle Libya Başbakanı Ankara'da Görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Libya Başbakanı Fayiz es-Serrac Ankara'da görüşme gerçekleştirdi.

04.06.2020-14:50 - (Son Güncelleme: 04.06.2020-16:07) Cumhurbaşkanı Erdoğan İle Libya Başbakanı Ankara'da Görüştü

Türkiye ile savunma alanında iş birliğine giderek ülkede güvenlik ve istikrarı sağlamada önemli mesafeler kat eden meşru Libya yönetimi ve ordusunun bölgedeki başarıları devam ediyor. Libya Başbakanı Fayiz es-Serrac, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Ankara'da önemli bir görüşme gerçekleştirdi.

Birleşmiş Milletler’in, hafta başında Libyalı tarafların ateşkes görüşmelerini sürdürmeyi kabul ettiğini duyurmasının ardından, diplomasi alanındaki olası gelişmeler de toplantının gündem maddeleri arasında yer aldı.

Libya yönetimini ortadan kaldırmak üzere başkente girmesine ramak kalan Hafter'in ilerleyişi, Türkiye'nin Birleşmiş Milletler tarafından tanınan Trablus merkezli yönetimin talebi üzerine sağlamaya başladığı savunma iş birliği sayesinde önlenmişti.

"HAFTER BU SAVAŞI KAZANAMAZ"

Öte yandan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu dün konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, "Trablus'tan Tunus'a kadar sahil bandının ele geçirilmesi, uluslararası havaalanlarının ele geçirilmesi, havadan ve karadan ilerleme kaydedilmesi esasen gösteriyor ki Hafter bu savaşı kazanamaz." demişti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal