Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD Başkanı Donald Trump Baş Başa Görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD Başkanı Donald Trump, G-20 Liderler Zirvesi çerçevesinde bir araya geldi. Erdoğan'ın, ABD Başkanı Trump ile 07.14'te başlayan görüşmesi basına kapalı gerçekleşirken, görüşmenin yaklaşık 40 dakika devam ettiği bildirildi.

29.06.2019-09:01 - (Son Güncelleme: 29.06.2019-08:55)

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Erdoğan ile ABD Başkanı Trump G20 Liderler Zirvesi çerçevesinde bir araya geldi. Bütün dünyanın son dakika olarak geçtiği habere göre görüşmenin basına açık bölümünde gerçekleştirilen ilk açıklamada ABD Başkanı Trump, Obama döneminde Türkiye'ye adil davranılmadığını ve Patriot'ların satılmadığını ifade etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ise ticaret ve savunma sanayiinde atılacak adımların olduğunu ve ABD ile stratejik ortaklığın birçok alanda dayanışmayı teşvik ettiğini söyledi.

TRUMP: HOLLYWOOD SETİNDE BU KADAR GÜZEL İNSANI BULAMAZSINIZ

Türkiye ile ticari ilişkilerden söz eden ve "Görüşmemizi anlamlı buluyorum" diyen Trump, Türk heyetini de "Hiçbir Hollywood setinde bu kadar güzel insanı bir arada bulamazsınız" sözleriyle övdü.

ERDOĞAN: İNANCIM TAM

Cumhurbaşkanı Erdoğan da "Şu anda 75 milyar dolarlık bir ekonomi ticaret hacmi noktasındaki zirveye doğru gitme hamlemiz var. Savunma sanayisine dönük attığımız adımlar, atacağımız adımlar var fakat her şeyden öte bir stratejik ortaklığımız var. Bu stratejik ortaklığımız tabii birçok alanda dayanışmamızı adeta teşvik ediyor. Bundan sonraki süreçte de bu dayanışmamızın aynı biçimde süreceğine olan inancım tamdır." sözlerini kullandı.

TRUMP: TÜRKİYE'YE ADİL DAVRANILMADI

Sonrasında gazetecilerin sorularını cevaplayan Trump, "S-400 hususuna bakıyoruz. Patriotları almasına izin vermediler, Obama yönetimi izin vermedi, bu nedenle başka füze almak zorunda kaldılar. Bence Türkiye'ye adil davranılmadı. Karışık bir mesele. Farklı çözümler arıyoruz. Türkiye'ye karşı Adil olmak zorundasınız" dedi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal