Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Hafter, Berlin Sürecinde Odasında Saklandı'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Hafter, geleceğini söylediği yerlere gitmedi. Geldiği yerde bir netice mi vardı? Hayır. Berlin sürecindeki toplantıda da odasında saklandı. Hafter'in işi çözme derdi yok, tam aksine." diye konuştu.

28.01.2020-17:27 - (Son Güncelleme: 28.01.2020-18:02)

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Senegal Cumhurbaşkanı Macky Sall, Senegal'de ortak bir  basın toplantısı gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın buradaki açıklamalarının konu başlıkları şöyledir:

"HAFTER'İN İŞİ ÇÖZMEK GİBİ BİR NİYETİ YOK"
Trump'la Libya'yı, İdlib'i aramızda konuştuk. Tabii Libya'da bugünden yarına bu iş çözülür dersek bu iş yanlış olur. Dün yapılması gerekli toplantılarda Hafter, geleceğini söylediği yerlere gitmedi. Geldiği yerde bir netice mi vardı? Hayır. Berlin sürecindeki toplantıda da odasında saklandı. Hafter'in işi çözme derdi yok, tam aksine. Wagner var arkasında, onun arkasında kimlerin olduğu belli. Bunlar lejyonerler. Şu anda onun ne Libya'da ne uluslararası camiada resmi hiçbir kimliği ve kişiliği yoktur. Hafter, Kaddafi'ye de ihanet etmişti.

"HEDEFİMİZ, 1 MİLYAR DOLARLIK HEDEFE ULAŞMAKTIR"
2018 yılında belirlediğimiz hedeflerin birçoğunu başarıyla hayata geçirdiğimizi görüyorum. 400 milyon dolarlık hedefe aynı yıl içinde ulaştık. 2019 verileri iki ülke arasındaki ticaretin ilerletilmesi konusunda daha çok çalışmamız gerektiğini gösteriyor. Hedefimiz, ülkelerimiz arasındaki 1 milyar dolarlık hedefe ulaşmaktır. Bunu da en kısa sürede yakalayacağımıza inanıyorum.

"ELAZIĞ DEPREMİ İLE İLGİLİ NEZAKET GÖRÜŞMESİ YAPTIK"
Trump ile Elazığ depremi ile ilgili nezaket görüşmesi yaptık. Şu an itibarıyla enkazlar kaldırılıyor. Bunula beraber de süratle gerek köy ve mahallelerde gerekse merkezde yapacağımız inşaatın planlaması Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız tarafından yapıldı.

 "İdlib'den sınırlarımıza doğru hareketlenme söz konusu. Buna karşılık tedbirlerimizi almış bulunuyoruz." 

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal