Cumhurbaşkanı Erdoğan: Güvenli Bölge İçin Takvim İşliyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD temaslarını gezinin son gününde kendisi ile birlikte olan basın mensuplarına değerlendirdi. Cumhurbaşkanı, Güvenli Bölge konusunda takvimin işlediğini söyleyerek "Türkiye oyalanacak ülke değildir, planladığımız adımları hayata geçireceğiz" değerlendirmesinde bulundu.

27.09.2019-15:14 - (Son Güncelleme: 27.09.2019-15:16)

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Amerika ziyaretinin son gününde kendisini takip eden gazetecilerin sorularını yanıtladı:

"17 İKİLİ VE HEYETLER ARASI GÖRÜŞME YAPTIK"

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bu yılki Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nda yoğun bir programı tamamlamış bulunuyoruz. Malum, burada Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’na hitapta bulundum. 17 ikili ve heyetler arası görüşme yaptık. Türk, Müslüman ve Musevi cemaatleri ile buluştuk. Ara Güler Sergisi’nin açılışını yaptık, SETA ve Doğu-Batı Enstitüsü’nün etkinliğinde kanaat önderleriyle bir araya geldik.

Amerikan televizyon kanalı Fox News kanalına mülakat verdim. Pakistan, Almanya, Arnavutluk, İngiltere, Somali, İtalya, Yunanistan, Hırvatistan, Çekya, Libya, Katar, Moldova, Sudan devlet ve hükümet başkanları ile görüştük. Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri, Parlamentolararası Birlik Başkanı’nın yanı sıra ABD Senatörü Lindsey Graham ile bir araya geldik.
Genel Kurula hitabımın dışında BM İklim Eylemi Zirvesi’ne katıldım. Bu arada Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları Zirvesi, Pakistan ile ortak düzenlediğimiz Nefret Söylemiyle Mücadele Toplantısı ve Türkiye-Pakistan-Malezya üçlü toplantısını gerçekleştirdik.

"BM'DE ÖNEMLİ MESAJLAR VERDİĞİMİZİ DÜŞÜNÜYORUM"

Hem Genel Kurula hitabımda hem de ikili görüşmelerimde önemli mesajlar verdiğimizi düşünüyorum. Bunları şu şekilde özetlemek mümkün. Küresel sistemin temel sorunu adaletsizlik ve eşitsizlik üretilmesidir. İnsan onuruna yakışır bir dünya sistemi kurmak zorundayız. Bunun için de her platformda “Dünya beşten büyüktür” diyorum. Mülteci krizi küresel boyutlara ulaşmış durumda fakat dünyanın ilgisi başka yerlerde. Bu noktaya dikkat çekmek için Genel Kurulda Aylan Kurdi bebeğin fotoğrafını gösterdim. Mülteci sorununa kökten kalıcı çözüm bulmak için Suriye’de akan kanın durması gerekiyor."

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal