Cumhurbaşkanı Erdoğan Güney Kore Ziyareti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Devlet Başkanı Moon'un daveti üzerine olarak 2-3 Mayıs tarihleri arasında Güney Kore'ye seyahat edecek.

25.04.2018-14:25 - (Son Güncelleme: 25.04.2018-14:22) Cumhurbaşkanı Erdoğan Güney Kore Ziyareti

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezinden yapılan açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Güney Kore Devlet Başkanı Moon Jae-in’in daveti üzerine, 2-3 Mayıs tarihleri arasında Güney Kore’ye bir devlet ziyareti yapıcağı ifade edildi.

Özbekistan ziyaretinin sonrasında yapılacak Güney Kore ziyareti esnasında yapılacak görüşmelerde, ikili ilişkilerin yanı sıra bölgesel ve uluslararası meselelerin konuşulacağı belirtildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Güney Kore Cumhuriyeti Ulusal Meclisini de ziyaret ederek Meclis Başkanı Chung Sye-kyun ile bir araya geleceği, önde gelen Koreli şirket yetkilileri ile de görüşmeler yapacağı açıklandı.

Açıklamada, şu şekilde:

"Kore Yarımadası'nda istikrarın kurulması gayelerinin yoğunlaştığı elzem bir süreçten geçilmektedir. Güney Kore Devlet Başkanı Moon Jae-in’in bu süreçte ortaya koyduğu siyasi irade, taraflar arasında diyalog ve iş birliği ortamının oluşmasını mümkün kılmaktadır. Türkiye, tarihi bağlara sahip olduğu Kore Yarımadası'nın geleceği ile ilgili görüşmeleri değerli bir şans olarak görmekte ve sorunun çözümü yönündeki mücadeleleri desteklemektedir.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal