Cumhurbaşkanı Erdoğan: Söylüyoruz Ama Tüm Yurtta Salgın Tedbirlerine Uyulmuyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan Göztepe Şehir Hastanesi açılış töreninde açıklamalarda bulundu.

05.09.2020-15:19 - (Son Güncelleme: 05.09.2020-16:01) Cumhurbaşkanı Erdoğan: Söylüyoruz Ama Tüm Yurtta Salgın Tedbirlerine Uyulmuyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Göztepe Şehir Hastanesi açılış töreninde konuşma yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamasından öne çıkan ifadeler:

Göztepe Şehir Hastanesinin milletimize hayırlı olmasını diliyorum. Hastanenin inşasında emeği geçenleri tebrik ediyorum.

Hastanemizde hizmet verecek sağlık personelimize başarılar diliyorum. Bu hastaneye ismini verdiğimiz Prof. Dr. Süleyman Yalçın hocamızı rahmetle yad ediyorum. Hocamız ülkemizin fikir hayatına değerli katlılar sağlamış bir dava adamıdır.

Hayatının son anına kadar ülkesi için çalışmış, çeşitli görevler üstlenmiştir. Türkiye'yi milletimizin değerlerini tahrip ederek yıkmaya çalışanlara karşı verdiği mücadele hocamızın gönüllerde yaşamasını sağlayacaktır. 4 sene önce son yolculuğuna uğurladığımız hocamızın ismini böyle bir esere verdik.

'SAĞLIK YATIRIMLARININ ANLAMI KORONAVİRÜS DÖNEMİNDE ÇOK İYİ ANLAŞILMIŞTIR'

Sağlık yatırımlarının anlamı koronavirüs salgını döneminde çok daha iyi anlaşılmıştır. Yere göğe sığdırılamayan bazı devletlerin ne kadar sıkıntılar yaşadığı ortaya çıkmıştır.

Türkiye salgını 40 bin yoğun bakım yatağı 246 bin yatak kapasitesi 1213 bilgisayarlı tomografi cihazı ve en önemlisi 1 milyon 100 bin sağlık ordusuyla karşılamıştır. Salgın döneminde çok sayıda sağlık kurumunu faaliyete geçirdik.

'ÜLKE GENELİNDE 16 ŞEHİR HASTANESİ AÇTIK'

Bugün hizmete açtığımız 758 yatak kapasiteli Göztepe Prof. Dr. Süleyman Yalçın hastanesiyle ülke genelinde 16 şehir hastanesini açmış bulunuyoruz.

Depreme karşı özel olarak izolatörlü inşa edilen bu hastanelerin tamamı her türlü tehlikede Allah'ın izniyle dimdik ayakta kalacaktır.

Son dönemde artan vaka ve yoğun bakım sayısına rağmen sağlık sistemimiz dimdik ayaktadır. Bu vesileyle vatandaşlarımızı TMM olarak ifade ettiğimiz temizlik, maske, mesafe kurallarına daha titiz bir şekilde riayete davet ediyorum.

'DÜĞÜNLERDE DİKKAT DİYORUZ MAALESEF UYULMUYOR'

Maalesef bilim bu hastalığa henüz bir çare üretememiştir. Bu alandaki bilgili hocalarımız, bakanımız sürekli söylemelerine rağmen maalesef Türkiye'nin 4 bir yanında bu tavsiyelere uyulmuyor. Düğünlerde dikkat diyoruz maalesef uyulmuyor.

Her vatandaşımız kendi tedbirini kendisi uygulayacaktır. Sağlık Bakanlığımızın ve İçişleri Bakanlığımızın kurallarına uymalıyız.

Biz halkımızı seviyoruz ve onların  sağlığını çok ama çok önemsiyoruz. Maskesiz dolaşmayalım diyoruz. Aksi taktirde hem kendimiz hem sevdiklerimiz için sonu ölüme kadar varan bir tehdidin kapısını açmış oluruz.

'ÜLKEMİZİN DENİZİ GEÇİP DEREDE BOĞULMAMASI İÇİN HEP BİRLİKTE SALGININ ÜSTESİNDEN GELMELİYİZ'

Ülkemizin denizi geçip derede boğulmaması için hep birlikte salgının üstesinden gelmeliyiz. Doktorlarımız, sağlık memurlarımız hepsi gece gündüz demeden çalışıyor. Onların bu gayretlerine vatandaşlarımız da uymalı. Onların hakkını ancak sorumlu davranarak ödeyebiliriz.

Salgın tehdidini bir an önce ortadan kaldırma seferberliğine davet ediyorum. Bu seferberlik dışarda ve içerdeki seferberliklerimiz kadar önemlidir.

'GECE GÜNDÜZ ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ'

Her alanda ülkemize kazandırdıklarımız yeni dönemin altyapısıdır. Ülkemizin beraberliğini korumak suretiyle her türlü çabayı göstermeyi sürdüreceğiz. Gece gündüz çalışmaya devam edeceğiz. Kendi vatandaşlarıyla birlikte tüm dostlarının ve kardeşlerinin ümidi haline dönüşen bu ülkenin her alanda daha da büyümesi için daha çok gayret göstereceğiz.

'YA SİYASETİN, DİPLOMASİNİN DİLİYLE ANLAYACAKLAR, YA DA SAHADA YAŞAYACAKLARI ACI TECRÜBEYLE ANLAYACAKLAR'

Ülkemize ait darbe ve entrika senaryolarını birer birer yırtıp çöpe atacağız. ülkemizi dünyanın en büyük 10 devletinden biri haline dönüştürmekte kararlıyız. Karşılaştığımız her kriz Türkiye'nin her alanda geldiği yerin manasını daha iyi anlatıyor. Kendi potansiyelini bilen bir Türkiye var. Bu hakikatleri karşımızdakiler de gayet iyi biliyor.

Ülkemize karşı kurulan ittifakların gerisinde bunun verdiği telaş ve korku bulunuyor. Biz her mesajımızda ülkemizin adil olmak kaydıyla her paylaşıma hazır olduğunu vurguluyoruz.

Türkiye'nin kendisine dayatılan ahlaksız harita ve belgeleri siyasi, ekonomik ve askeri güce sahip olduğunu anlayacaklar. Ya siyasetin, diplomasinin diliyle anlayacaklar, ya da sahada yaşayacakları acı tecrübeyle anlayacaklar.

'HER İHTİMALE VE HER SONUCA HAZIRLIKLIYIZ'

Türk milleti her türlü saldırı ve bedel konusunda adeta şerbetlenmiş bir millettir. İçinden geçtiğimiz sürecin sonunda sahte bir refah içinde yaşayanlar düşünsün. Biz her ihtimale ve her sonuca hazırlıklıyız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal