Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gözlem Noktalarımızın Kuşatılmasına Sessiz Kalamayız

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Hedefimiz ticaret hacmimizi 2023'te 5 milyar dolara çıkarmak. Bunun için Türkiye-Pakistan stratejik ekonomik çerçevesini oluşturduk." dedi.

15.02.2020-18:24 - (Son Güncelleme: 15.02.2020-18:12) Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gözlem Noktalarımızın Kuşatılmasına Sessiz Kalamayız

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Pakistan ziyareti dönüşü uçakta düzenlediği basın açıklamasında İdlib'deki gelişmeler, ABD'nin tek taraflı Ortadoğu planı, Libya'da ateşkes süreci, siyasette FETÖ tartışması gibi konulara yönelik önemli açıklamalarda bulundu.

'HEDEFİMİZ TİCARET HACMİMİZİ 2023'TE 5 MİLYAR DOLARA ÇIKARMAK''

"Hedefimiz ticaret hacmimizi 2023'te 5 milyar dolara çıkarmak. Bunun için Türkiye-Pakistan stratejik ekonomik çerçevesini oluşturduk." diye konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "FETÖ ile mücadele konusunda Pakistan'da önemli mesafeler aldık. Maarif Vakfı 12.500 öğrenciye eğitim veriyor. FETÖ terör örgütüne karşı mücadelemiz kararlılıkla devam edecek. CHP'nin bu mücadeleyi sulandırma ve zayıflatma girişimlerine de prim vermeyeceğiz. Temaslarımızda bölgesel konuları da ele aldık." açıklamasını yaptı.

Cunhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarını şöyle sürdürdü:

"Keşmir, Filistin, Suriye ve Libya gibi konular hepimizin ortak meselesidir. Her biri kendine özgü nitelikler arz etse de bu krizler çözülmeden bölgesel ve küresel barışı tesis etmek mümkün olmayacaktır. Bu yüzden ortak irade ile birlikte hareket etmemizinhayati önemi haizdir. Bu hususu, görüştüğüm bütün liderlere anlatıyorum. Biz dünya ile kavga etmeden kendi sorunlarımızı yine kendimiz çözmek zorundayız. Dış müdahalelerin, sorunları daha da çözümsüz hale getirdiğini görüyoruz. Bunlara karşı kendi iç bünyemizi güçlendirmek zorundayız. Halklarımız arasındaki güçlü gönül bağlarını ve ortak iradeyi siyasetimizin merkezine taşıyabilirsek pek çok sorunu çözmek mümkün hale gelecektir."

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal