Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gerekirse Her Dükkana Kolluk Kuvveti Koyarız

TESK Başkanı Bendevi Palandöken, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yaptıkları konuşmada gıda fırsatçıları sebebiyle enflasyondaki yüksek ilerleyişin gündem olduğunu söyledi. Palandöken, "Bunun için 'Sayın Cumhurbaşkanım, her dükkana bir kolluk kuvveti koymanız lazım ki bu olsun' dedim.'' dedi.

26.01.2021-10:55 - (Son Güncelleme: 26.01.2021-10:55) Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gerekirse Her Dükkana Kolluk Kuvveti Koyarız

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu Başkanı Bendevi Palandöken arasında yüksek ilerleyen enflasyonla alakalı 'Her dükkana bir kolluk kuvveti' konuşması geçti.

Palandöken, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile konuşması esnasında esnafın tüm problemlerini dile getirdiklerini belirtirken görüşmeyle ilgili olarak şu ifadeleri kullandı:

 "Cumhurbaşkanı Erdoğan en çok bankalar, vatandaşın kredi faizleri ve dolayısıyla enflasyonun yüksek seyretmesi sıkıntısından ne pahasına olursa olsun kurtarılması için gereken her şeyi yapacaklarını söyledi. 'Sayın Cumhurbaşkan'ım her dükkana ancak bir kolluk kuvveti koymanız lazım ki bu olsun' dedim, kendileri de 'Gerekirse onu da yapacağız' dedi."

Bloomberg HT'ye katılan Bendevi Palandöken, pandemi sebebiyle çalışmaları durdurulan işletmeler adına mücbir sebep hali kabul edilmesini konuştu. TESK Başkanı Bendevi Palandöken, bu hafta düzenlenecek kabine toplantısından esnafın problemlerinin çözümüne ilişkin sevindirici adım öngördüklerini ve genelge ile kapatılan işletmeler açılana dek bir takım vergi sorumluluklarından muaf olacağını bildirildi. 

Mücbir sebep ilanının isteklerinden biri olduğunu dile getiren TESK Başkanı Bendevi Palandöken, mücbir sebep çerçevesinin genişletilmesi gerektiğini söyledi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal