Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fransa Cumhurbaşkanı Macron ile Görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fransa Cumhurbaşkanı Macron ile telefonda görüştü. Görüşmede Suriye'ye yapılan harekat ele alındı.

14.04.2018-21:36 - (Son Güncelleme: 14.04.2018-22:03) Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fransa Cumhurbaşkanı Macron ile Görüştü

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Fransa Cumhurbaşkanı Macron telefonda konuştu. Konuşmada, Suriye hükümetinin kimyasal silah kullanmasına cevap olarak ABD, İngiltere ve Fransa tarafından yapılan operasyon ele alındı.

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından alınan bilgiye göre konuşmada, Suriye hükümetinin kimyasal silah kullanmasına cevap olarak ABD, İngiltere ve Fransa tarafından yapılan operasyon ele alındı.

"KİMYASAL SİLAH KULLANIMINI ŞİDDETLE KINIYORUZ"

Fransa Cumhurbaşkanı Macron'un operasyonla alakalı bilgi aktarımında bulunduğu konuşmada, Cumhurbaşkanı Erdoğan da Türkiye'nin kimyasal silah kullanımını başından beri şiddetle kınadığına değindi.

"SİYASİ ÇÖZÜM ŞART"

Kimyasal saldırıların cevapsız kalmamasının önemine dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, Şam hükümetinin gerek kimyasal gerek konvansiyonel silahlarla yaptığı saldırıların artık bitmesi ve Suriye halkının barış ve huzura kavuşması için siyasi çözümün gerekli olduğunu söyledi.

Bunun için bölgedeki gerginliğin daha fazla artırılmamsının gerektiğini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, gün içerisinde aynı konuda İngiltere Başbakanı Theresa May ile de bir telefon konuşması yapmıştı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal