Cumhurbaşkanı Erdoğan: Fırsatçılar Yola Gelince Tanzim Satışı Bitecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan, tanzim satışların ne zaman sona ereceği ile alakalı konuştu. Tanzim satışları ülkenin en ücra yerlerine götüreceklerini söyleyen Erdoğan, "Fırsatçıların yola geldiğini gördüğümüzde, uygulama sona erecek" dedi.

13.02.2019-15:14 - (Son Güncelleme: 13.02.2019-15:47) Cumhurbaşkanı Erdoğan: Fırsatçılar Yola Gelince Tanzim Satışı Bitecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Esnaf Buluşması Toplantısında açıklamalar yaptı. Erdoğan tanzim satışlarla alakalı, "Fırsatçıların yola geldiğini gördüğümüzde, uygulama sona erecek" dedi.

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

YAPTIĞIMIZ ÇALIŞMALARIN AMACI ESNAFI RAHATLATMAK

Aile içindeki problemin bize etkisi ne ise esnaftaki problemin etkisi de aynıdır. Esnaf kardeşlerimizle yapmış olduğumuz sohbetin ve içmiş olduğumuz bir bardak çayın keyfini başka hiçbir şeyde bulamadım. Esnaf kredilerinin faiz oranını yüzde 47'den yüzde 4-5 düzeylerine indiren iktidarız. Esnaf ve sanatkarlarımızın borçlarını tekrar yapılandırarak önlerini görmelerini sağladık. Ticari araçlardaki ÖTV ve KDV indirimini Mart ayı sonuna dek uzattık. Vergi hususunda esnafımızın yükünü azaltmak için çalışmalar yaptık. Vergisini düzenli verene 5 puan indirim verdik. Yaptığımız tüm çalışmaların bir hedefi var o da esnafımızı rahatlatmaktır.

FIRSATÇILARIN YOLA GELDİĞİNİ GÖRDÜĞÜMÜZDE TANZİM SATIŞ SONA ERECEK

Fırsatçılar her yerde karşımıza çıkabilir. Halkımız bunlar karşısında haklı olarak çok sinirli. Biz de öyleyiz. İşte bu nedenle tanzim satış uygulamasını başlattık. Şu anda fiyatlar yarı yarıya düştü. Bundan sonraki süreçte yani seçim sonrasında belediyelerimizin organizasyonunda bakanlığımızın kontrolünde bu işin en ücra yerlere dek yapılmasına dönük adımlar da atacağız. Yalnızca buralarda sebze meyve değil temizlik ürünlerine dek pek çok şeyi buralarda halkımıza ucuza satma arzusu içerisindeyiz. Belki bu işlemi ülkenin en ücra yerlerine götürürüz. Fırsatçılara uyarılarımızı yaptık. Karlarını makul düzeylere çekmeleri doğrultusunda çağrı yaptık. Fırsatçıların yola geldiğini gördüğümüz zaman tanzim satış uygulaması bitecek. Biz bu halka efendi olmaya değil hizmetkar olmaya geldik.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal