Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'FETÖ Görüşeceğimiz İlk Konulardan Biri'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Esenboğa Havalimanı'nda düzenlenen bir basın toplantısında önemli açıklamalar kaydetti.

12.11.2019-11:25 - (Son Güncelleme: 12.11.2019-11:44)

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye ile ABD ilişkilerinde kritik öneme sahip ziyaret için Washington'a gitti.

Yolculuğunun öncesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan, Esenboğa Havalimanı'nda düzenlenen bir basın toplantısında önemli açıklamalar kaydetti. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Konuşmalarının satır başları şöyledir:

'FETÖ KONUSU ELE ALACAĞIMIZ İLK KONULARDAN BİRİDİR'

"Bu ziyareti Türk-ABD ilişkilerinin içinden geçtiği sancılı süreçte icra ediyoruz. Ziyarette terörle mücadele güvenlik konuları, askeri ve savunma sanayii işbirliğini ve ticari ilişkileri ele alacağız. Ticaret hacmini 100 milyar dolara çıkarma hedefini koymuştuk. FETÖ konusu da ele alacağımız konularda üst sıralardadır. Pensilvanya'daki terörist başının iadesi için birçok adım attık, atmayı da sürdüreceğiz. Darbeciler yargı önünde hesap verene kadar peşlerin bırakmamakta kararlıyız.

FERAT ABDİ ŞAHİN (MAZLUM KOBANİ) MESELESİNİ BELGELERLE AÇIKLAYACAĞIZ

Ülkemizin DEAŞ ile mücadelede kararlılığını bir kez daha dile getireceğiz. DEAŞ'lıların iadesine başladık. Burada ciddi bir telaş ve tutuşma başladı. Şimdiye kadar biz düşündük, şimdi onlar düşünsün. Ferat Abdi Şahin'in (Mazlum Kobani) nasıl bir katil olduğunu nasıl bir terörist olduğunu ve bunlarla görüşmelerinin nasıl yanlış olduğunu belgeleriyle ifade edeceğiz. Harekatla ilgili mutabakatta varılan hususun tam olarak yerine getirilmediğini ifade edeceğiz.

İLİŞKİLERİMİZİN GELİŞTİRİLMESİ KONUSUNDA HEMFİKİRİZ.

Başkan Trump ile ilişkilerimizin geliştirilmesi konusunda hemfikiriz. Siyasi sabotaj girişimlerine rağmen pek çok konuda mesafe aldık. İki lider olarak önce dar kapsamlı görüşmemiz olacak. Ardından heyetlerarası görüşme yapacağız. Sonra birlikte basın toplantısı... Geniş kapsamlı basın toplantısı olacak. Her iki ülkenin güvenliğini ilgilendiren konularda yeni bir dönemi başlatmak istiyoruz."

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarının ardından basın toplantısının soru-cevap kısmına geçildi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal