Cumhurbaşkanı Erdoğan: FETÖ DEAŞ Gibi Bir Terör Örgütü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birlemiş Milletler Genel Kurulu çerçevesinde gittiği ABD’de Fox News televizyonuna açıklamalarda bulundu. Erdoğan, FETÖ konusunda ABD’ye önemli uyarılarda bulundu.

26.09.2019-12:14 - (Son Güncelleme: 26.09.2019-13:28)

New York Post gazetesinde Türkiye’nin DEAŞ’e destek verdiği yönünde yayımlanan yalan makaleye tepki gösteren Cumhurbaşkanı Erdoğan,

“Bu kampanyanın tamamen arkasında FETÖ denilen adeta bir DEAŞ gibi terör örgütü var ama işte bu makalede de kim yazmışsa bu makaleyi bunu maalesef çok adice yazmış, ahlaksızca yazmış. Böyle bir anlayış olamaz ve ben kendi finans sektörüme, bankalarıma böyle bir lekeyi de hiçbir zaman yakıştırmam. Şunu söyleyeyim, her ikisi de fundamentalist. FETÖ, DEAŞ gibi bir terör örgütüdür. Bunu özellikle bilmenizi istiyorum lütfen bunlara da yol açmayın, bunlara fırsat vermeyin” ifadelerini kullanarak tepki gösterdi.

Erdoğan, Batı’nın terörle mücadelede uyguladığı çifte standartı da eleştirdi.

Amerika’nın hala FETÖ’nün elebaşının iadesi noktasında olumlu bir adım atmadığını anlatan Cumhurbaşkanı,

“PKK ve FETÖ gibi terör örgütleri Batı’da cirit atıyor. Aynı şekilde Amerika’da cirit atıyor. Acaba bunlara karşı Amerika, Batı bir tavır koyuyor mu? Bunları acaba bize teslim ediyorlar mı? Hayır, etmiyorlar. Şu anda burada mesela YPG, PYD gibi terör örgütlerinin uzantıları var. Biz bunları istiyoruz. FETÖ’nun başı Amerika’da, Pensilvanya’da. 400 dönüm arazi ona tahsis edilmiş ve 400 dönüm araziden dünyadaki 150,160 ülkeyi buradan idare ediyor. Biz bunu istedik” şeklinde konuştu.

"NEDEN İADE ETMİYORLAR?"

Batı’nın sürekli tekrarladığı stratejik ortaklık çıkışını terörle mücadelede gösterdiğin altını çizen Başkan Erdoğan, şu sözlerle FETÖ elebaşı Gülen’in iadesini gerçekleştirmeyen Washington yönetimini eleştirdi: 

“Gelin hep beraber, teröre karşı mücadele verelim. Maalesef hiçbir taahhüt verilmedi. Ülkemizde yargının bunlar hakkında vermiş olduğu kararlar var. O kararların biz buraya bütün belgelerini gönderdik ama hala biz bunlardan netice alamadık ve bu tabii bizi üzüyor. Niye, stratejik ortağız, verin bize bunları, vermiyorlar.

Şu anda düşünün bir darbe yapılıyor, benim 251 vatandaşım şehit oluyor, 2 bin 193 vatandaşım gazi oluyor. Bunların bütün belgelerini her şeyi gönderiyoruz ve bunların failleri ile ilgili ne yazık ki hala Amerika bize kalkıp da ‘tamam gönderiyoruz’ demiyor.

Şu anda Amerika’da charter school’lar vasıtasıyla senede 750 milyon dolar asgari bunların okullardan FETÖ gelir elde ediyor. Bunlar bizim istihbarat bilgilerimiz. Buna karşı bir adım atıldı mı? Maalesef bir adım atılmadı. Ben istihbarat bilgilerine dayanarak söylüyorum.

Charter school’larda 750 milyon dolar şu anda FETÖ’nün kaynağı var geliri var.” 15 dakika gecikseydim hayatta yoktum."

Dünyada en çok tutuklu gazeteci sayısının Türkiye’de olduğu iddiasını yalanlayan Başkan Erdoğan, FETÖ’cü darbeciler ve diğer örgüt üyeleri için yürütülen mağdur olduğu yönündeki eleştirileri ise şu şekilde çürüttü:

15 DAKİKA GECİKMİŞ OLSAYDIM...

“Şahsımı, ailemi öldürmeye gelen bu FETÖ’cüleri ülkemde yakaladıktan sonra serbest mi bırakacağız. Eğer 15 dakika daha gecikmiş olsaydım bugün hayatta yoktum ve benim iki korumam öldürüldü. İki tane bayan korumam yaralandı. Bunu neyle izah edeceksiniz?

Ama bunların üzerinde hiç durmuyorsunuz ve az önce söyledim. 251 vatandaşım şehit edildi, 2 bin 193 vatandaşım gazi oldu. Bugün bir kısmının ayağı yok, bir kısmının kolu yok. Bir kısmı başından aldığı yaralarla hala hayatta, böyle devam ediyor. Biz bunlara karşı iyi yaptınız mı diyeceğiz? Kusura bakmayın.

Böyle bir hayat yok, hepsi bunun bedelini ödemek durumundadır. Yoksa biz bunu şehitlerimize anlatamayız, gazilerimizin ailelerine anlatamayız. Birbirimizi anlamak durumundayız. Eğer biz birbirimizi anlayamazsak bilesiniz ki bu darbeler daha çok devam eder.”

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal