Cumhurbaşkanı Erdoğan: ‘Evlilik Dışı Yaşam Biçimi Özendiriliyor’

Cumhurbaşkanı Erdoğan,'' Büyük ve güçlü Türkiye hedefimize ulaşabilmenin en önemli şartlarından biri, aile kurumunu sağlam bir şekilde ayakta tutmaktır.''

09.01.2020-15:40 - (Son Güncelleme: 09.01.2020-16:11)

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Engelli Memur Atama' töreninde aile kurumunun güçlenmesine yönelik açıklamalar yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları şöyledir:

Aile kurumu, milli varlığımızın belkemiğidir. Büyük ve güçlü Türkiye hedefimize ulaşabilmenin en önemli şartlarından biri, aile kurumunu sağlam bir şekilde ayakta tutmaktır.
Aksi takdirde, tıpkı omurgası çökmüş bedenin felç olması gibi, aile kurumu dağılmış bir toplumun da yerle yeksan olması kaçınılmazdır. Bugün Batı toplumlarını bekleyen en büyük tehdit budur. Aile kurumu dağıldığında nüfus da azalmaya başlıyor. Çünkü sadece bireylerin ve onların hayat biçimlerinin hakim olduğu bir yerde çocuğa yer bulunamıyor.
Bu yüzden pek çok Batı toplumu bir süre sonra yeryüzünden silinme riskiyle karşı karşıya kalacaktır.
"EVLİLİK DIŞI YAŞAM BİÇİMİ ÖZENDİRİLİYOR"
Türkiye de, henüz bu derecede değilse bile, aynı tehditle yüzleşmeye başlamıştır. Gençlerimizin evlilik yaşı giderek yukarı çıkıyor. Hiç evlenmeyenlerin sayısı artıyor. Evlilik dışı hayat biçimi, medya aracılığıyla meşrulaştırılmaya, daha da vahimi özendirilmeye çalışılıyor. Televizyonların birçoğunda bunun kampanyası yapılıyor.
Aile kurumunu kökünden kurutmayı amaçlayan sembollerin önü bilinçli bir şekilde açılırken, aile kurumuna sahip çıkan davranışlar küçümseniyor. Bu büyük tehlikeye hep birlikte karşı koymalıyız.
"PEK ÇOK SORUNUN ÇÖZÜMÜ AİLE KURUMUNUN GÜÇLENMESİNDEN KAYNAKLANIYOR"
Ailemizin içinde yer aldığı değerlerimize sahip çıkmanın bizi küçülten değil yücelten bir tercih olduğunu gençlerimize göstermeliyiz. Yeni nesil, okumaktan ve duymaktan ziyade gözlemden etkileniyor. Bir başka ifadeyle, bizler ne kadar örnek bir aile hayatı ortaya koyarsak, çocuklarımız da kendileri için benzer bir gelecek tasavvur eder.


Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.

 


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal