Cumhurbaşkanı Erdoğan Enkazdan Çıkarılan Çocukları Ziyaret Etti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kartal'da çöken 8 katlı binanın enkazından kurtarılıp yoğun bakımda tedavisi devam eden çocukları ziyaret etti.

09.02.2019-14:57 - (Son Güncelleme: 09.02.2019-14:50) Cumhurbaşkanı Erdoğan Enkazdan Çıkarılan Çocukları Ziyaret Etti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kartal'da çöken 8 katlı binanın enkazından kurtarılıp yoğun bakımda tedavisi devam eden çocukları ziyaret etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kartal Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde normal servislerde tedavi altındaki yaralılarıdan sonra yoğun bakımda tedavi gören çocukları ziyaret etti. Erdoğan'ın telefonla görüşüp Trabzonspor forması hediye edeceğini belirttiği 9 yaşındaki Mahmut Tayyip Alemdar'a forması ve futbol topu hediye etti.

Yaralı çocuklarla yakından ilgilenen Cumhurbaşkanı Erdoğan ziyaretinin ardından hastaneden ayrıldı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN KARTAL AÇIKLAMASI

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamasında, 'Aziz milletim, Kartal'da olan buna afet demeyeceğim, bu bir afet değil. Bu esasen ne yazık ki senelerdir konuştuğumuz, söylediğimiz özellikle bina yapımlarında kullanılması gereken malzemeler meselesi, binaların yapıldığı yerlerin zemin etütleri ve bunlara dikkat edilmeden maalesef yapılan inşaatlarda zaman zaman yaşadığımız çok önemli problemler var.'

'KENTSEL DÖNÜŞÜMÜ YAPACAĞIZ'

'Yandaki binalarda da tehlikeler vardı. Hepsi o bölge 1-2 bina değil. Tüm o bölgeyi incelemeye almış haldeyiz. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı binaları bir bir incelemeyi sürdürüyor. Hangi binada durum nedir bakıyoruz. Açık, net ifade ediyorum; "buralarda oturulması uygun değil" kanaati oluştuğu takdirde biz burada "acaba müsaade eder misiniz" demeyeceğiz. Kentsel dönüşüm-değişimi kesinlikle uygulayacağız, zorundayız. Ondan sonra da ne biz ağlayalım, ne halkım ağlasın, kimse ağlamasın. Onlara fırsat vermeyelim, üstümüze düşeni hep birlikte yapalım. Bu işi de başaralım.' şeklinde konuştu.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal