Cumhurbaşkanı Erdoğan Ekonomik Eleştirilere Cevap Verdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ekonomik eleştirilere ve sözde 'prompter kazasına' Sakarya’dan cevap verdi.

05.06.2018-15:37 - (Son Güncelleme: 05.06.2018-16:55)

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sakarya’da vatandaşlara halka hitap ediyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şu şekilde:

Cumhurbaşkanı Erdoğan ‘’Ekonomi diyorlar ya, Türkiye'yi her yıl en az yüde 5,7 büyüyen ülke haline getirdik. IMF'ye borcumuz 23,5 milyar dolardı, şimdi sıfır. Ey Bay Kemal, ey Muharrem siz bu işlerden anlamazsınız, çırak bile olamadınız’’ diye konuştu.

24 HAZİRAN'DAN SONRA BUNLARLA HESAPLAŞAYACAĞIZ

Cumhurbaşkanı Erdoğan ekonomik eleştirilere ‘’AB'de ortalama her vatandaş 100 euro elde ederken bizim 35 euroydu. Şimdi 63 euro gelir elde eder hale geldik. Bire bir katladık. Ekonomi diyorlar. Siz bakmayın kur üzerinden oynanan oyunlara. 24 Haziran'dan sonra bunlarla hesaplaşacağız. Yine yapsınlar manüpilasyonlarını. 24 Haziran'dan sonra çok ciddi bir manifestoyu bunlara çekeceğiz’’ diyerek cevap verdi.

OTOMOBİL İHRACATI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘’Bay Kemal burayı da iyi dinle. Sizin otomobile otomobile kafanız basmaz. 2002'de 91 bin adet otomobil satılan Türkiye'de geçen yıl 723 bin otomobil satıldı. Türkiye büyüdükçe bundan tüm şehirlerimiz hakkına düşen payı aldı. Bay Kemal de duysun Bay Muharrem'de; Sakarya’ya son 6 yılda 21 katrilyon yatırım yaptık. İnşallah Sakarya'ya ikinci bir üniversiteyi kazandırıyoruz’’ diye konuştu.

SAKARYA’DA MİLLET BAHÇESİ

Sakarya'da bin yataklı şehir hastanemizin çalışmaları bitmek üzere. Onun da çalışmasını yapıyoruz, proje bitmek üzere. Eski stadın yerini millet bahçesi yapacağız. TOKİ orayla ilgili bir satış ahdi yapmış, TOKİ ile konuştum inşallah orayı millet bahçesi yapıyoruz. Çoluk çocuk oraya gidin, hep birlikte çimlerde yuvarlanın. İngiltere'nin Hyde Parkı varsa, bizim de Sakarya millet bahçemiz var.

APOLET CEVABI

Cumhuriyet Halk Partisi'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'nin, Afrin operasyonunu yöneten Korgeneral İsmail Metin Temel'e dair açıklamalarına cevap Cumhurbaşkanı Erdoğan, şu şekilde konuştu:

"Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'Gel bakalım Muharrem.' diyerek Cumhuriyet Halk Partisi'nin cumhurbaşkanı adayı yaptığı kişinin Afrin operasyonumuzun komutanı Metin Temel Paşa ile hadsızliğini duydunuz değil mi? Meydan meydan gezip 'Ben bu paşanın apoletlerini sökeceğim.' diyor. Sen kimsin ya sen nesin ya... Sen bu ülkenin bir hukuk devleti olduğunu hala öğrenemedin mi? Sana o apoletleri söktürmezler. Sen apolet mi sökeceksin? Gidip de kendisini ziyaret ettiğin Selahattin Demirtaş'a mı takacaksın o apoletleri?"

MUHARREM İNCE'YE PROMPTER CEVABI

Cumhurbaşkanı Erdoğan sözde ‘prompter kazasına’ ilişkin şu ifadeleri kullandı:

‘’Prompteri unutmuşum, ben prompteri falan unutmadım. Ben prompterin dersini veririm sana. Yanımdaki hoca efendi akşam namazını kılmak için çıktı. Korumalar onu tekrar sandalyeye oturtmadılar. O beni rahatsız etti, korumalara söyle yerine döndürsünler. Benim bu ilim ehline saygımdır Bay Kemal. Bunların her işi yalap şalap. Şimdiden böyle zıvanadan çıkanlar ülkenin başına geçse Allah korusun neler yapacakları belli değil.’’

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal