Cumhurbaşkanı Erdoğan: Doğu Akdeniz İçin Bölgesel Bir Konferans Gerçekleşebilir

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birlemiş Milletler Toplantısı'nda Doğu Akdeniz gerilimine karşı ortak masa çağrısında bulundu.

22.09.2020-17:44 - (Son Güncelleme: 22.09.2020-17:57) Cumhurbaşkanı Erdoğan: Doğu Akdeniz İçin Bölgesel Bir Konferans Gerçekleşebilir

Birleşmiş Milletler Toplantısında ABD Başkanı Donald Trump'tan sonra konuşmayı eline alan Cumhurbaşkanı EWrdoğan, Doğu Akdeniz konusundaki anlaşmazlığın tartışılabileceğini ve bölgesel bir konferans, toplantı yapılabileceğini vurguladı.

Cumhurbaşkanı erdoğan'ın Doğu Akdeniz hususunda, taviz verilmemesi , soğukkanlı tavrın devam edeceğini, anlaşma isteyen bölge ülkeleri için de ortak bir mütabakat ile görüşmelerin mümkün olacağını beyan etti.

BÖLGESEL İSTİKRAR İÇİN ÖNCÜLÜK 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 75. BM Genel Kurula video konferans ile katıldı. "KOVİD-19'la mücadeleye destek vermekte kararlıyız." diyen Erdoğan, "Hangi ülkede üretilirse üretilsin, kullanıma hazır hale getirilecek aşılar, insanlığın ortak istifadesine sunulmalıdır. Rekabet konusu yapılmamalıdır." ifadelerini kullandı. Erdoğan, "Kimi devletler sığınmacıların ve göçmenlerin haklarını ihlal ediyor. BM'nin tavır almasının vakti geldi." diye konuştu. Doğu Akdeniz konusuna da değinen Erdoğan, "Anlaşmazlıkların samimi bir diyalogla, uluslararası hukuk temelinde, hakkaniyete uygun biçimde çözümü öncelikli tercihimizdir. Ancak, aksi yöndeki hiçbir dayatmaya, tacize, saldırıya asla müsamaha göstermeyeceğimizi de açıkça ifade etmek istiyorum. Doğu Akdeniz’deki kıyıdaş ülkeler arasında diyalog ve işbirliğini tesis etmeye yönelik çağrımızı burada tekrarlamak istiyorum. Bu amaçla, tüm bölge ülkelerinin hak ve çıkarlarının göz önünde bulundurulduğu, içinde Kıbrıs Türklerinin de yer aldığı bölgesel bir konferans düzenlenmesini teklif ediyoruz." dedi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal