Cumhurbaşkanı Erdoğan: DEAŞ Virüsü Afganistan’a Bulaşmamalıdır!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Dolmabahçe Ofisi'nde Asya'nın Kalbi İstanbul Süreci Bakanlar Konferansı'nda Afganistan'a ve DEAŞ'a yönelik önemli bir açıklama gerçekleştirdi.

09.12.2019-15:43 - (Son Güncelleme: 09.12.2019-16:12)

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Dolmabahçe Ofisi'nde Asya'nın Kalbi İstanbul Süreci Bakanlar Konferansı'nda Afganistan'a ve DEAŞ'a yönelik önemli bir açıklama gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın söz konusu açıklamaları şöyledir:

Afganistan’a barışın gelmesi ve daim olması, bu masanın etrafında toplanan bizlerin samimi ve gerçek desteğiyle mümkündür. Asya’nın Kalbi-İstanbul Süreci’nin, barışa bölgesel destek sağlanması konusunda da gayet faydalı ve etkin işlev gördüğüne inanıyorum.
Afgan dostlarımız arasında, diyalog ve müzakere hususunda rekabete girdiğimiz takdirde, zaman ve enerji kaybı yaşanması mukadderdir. Afganistan’da barışa bölgesel destek sağlanmasına yönelik inisiyatiflerin sayısındaki çeşitlilik de dikkat çekicidir. Esas amaç, Afgan halkının tüm unsurları arasında anlamlı diyalog ve müzakere kapısını açacak bir ortamın hazırlanması olmalıdır. Sürecin bu anlayışla yürütülmesi zaruridir. Kaynaklarımızın doğru ve etkin kullanılabilmesi için, bu konuda da samimi diyaloğa ve koordinasyona ihtiyacımız bulunuyor. İstanbul Süreci’nin bu ihtiyacı karşılayacak en doğru adres olduğunu düşünüyorum.
Afganistan’da tesis edilecek kalıcı bir barışın, terörle ortak mücadelemize büyük bir güç katacağı da aşikardır. DEAŞ’la bilfiil, göğüs göğse çarpışan, bu mücadelede en ön safta yer alan bir ülke olarak, örgütün Afganistan’da yeniden zemin kazanmaya başlamasını üzüntüyle takip ediyoruz.
Afgan güvenlik güçlerinin DEAŞ’la mücadeledeki kararlılıkları ve bilhassa son haftalarda elde ettikleri başarılar ise memnuniyet vericidir. DEAŞ virüsünün Afganistan’a bulaşmasının önüne mutlaka geçilmelidir.

DEAŞ’LA MÜCADELEDE AFGAN MAKAMLARINA ÖNEMLİ GÖREVLER DÜŞÜYOR

Bu terör örgütü, Suriye ve Irak’ta işlediği vahşi cinayetlerle, en büyük zararı İslam dünyasına ve Müslümanlara vermiştir. Bu örgüt eliyle coğrafyamız adeta kan gölüne çevrilmiştir. DEAŞ’la mücadelede Afgan makamları yanında bölgedeki tüm aktörlere önemli görevler düşüyor.
304 vatandaşını DEAŞ terörüne kurban vermiş bir ülke olarak bu örgütün Afganistan’dan kazınıp atılması için elimizden gelen desteği vereceğiz. Aynı hassasiyetin buradaki tüm dostlarımız tarafından da sergileneceğine inanıyorum.
Bu düşüncelerle sözlerime son verirken Konferansı teşrifleriniz için her birinize teşekkür ediyorum. Tüm ülke ve uluslararası kuruluşları, Afganistan konusunda en geniş katılım ve kapsamlı platform olan Asya’nın Kalbi İstanbul Süreci’nden en iyi şekilde istifade etmeye davet ediyorum.
Müteakip Dönem Başkanlığını devralan Tacikistan’a da başarılar diliyorum. Toplantımızın ve alacağımız kararların Afganistan ve Afgan kardeşlerimiz için hayırlara vesile olmasını Rabbim’den niyaz ediyorum.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.

 


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal