Cumhurbaşkanı Erdoğan Çin Ziyaretinde Uygur Meselesine Değindi

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Çin ziyaretiyle ilgili öne çıkan başlıkları paylaştı. Altun, Erdoğan'ın özellikle Sincan Özerk Bölgesi'ndeki Uygurları gündeme getirdiğini, Çin'in ise bu konuda Erdoğan'a bir teklifte bulunduğunu belirtti.

03.07.2019-22:54 - (Son Güncelleme: 03.07.2019-22:32)

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Çin ziyaretinde Uygur meselesi gündeme getirildi, Çin başkanından teklif geldi.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun konuya ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeler yer verdi:

BİR ÇOK ALANDA İŞBİRLİĞİNE DEĞİNİLDİ

"Pekin’de ikili, bölgesel ve uluslararası meseleleri etraflıca değerlendirme fırsatı bulan iki lider, ikili ilişkilerin ticaret, yatırımlar, Ar-Ge, bilim-teknoloji, sivil havacılık, turizm ve kültür alanlarında ilerletilmesi hususunda mutabık kaldılar.

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Çin Devlet Başkanı Xi, Türkiye’nin Orta Koridor ve Çin’in Kuşak ve Yol Girişimi’nin uyumlaştırılması çalışmalarının hızlandırılmasını, bu sayede Tarihi İpek Yolu’nun Batı ve Doğu kapıları arasındaki bağlantının güçlendirilmesini kararlaştırdılar.

UYGURLAR MESELESİ

Çin temaslarında, Uygurlar dâhil ikili ilişkilerin tüm veçheleri etraflıca görüşüldü. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Uygurların Çin’de huzur, esenlik ve refah içinde yaşamalarının yegâne temennimiz olduğunu ifade etmiş, bu meseledeki görüş ve beklentilerini muhatabına iletmiştir.

ÇİN BAŞKANININ CEVABI

Çin tarafı ayrıca, Sincar Özerk Bölgesinde yaşayan Uygurların durumlarını yerinde gözlemlemek üzere Türkiye’den bir heyeti Çin’e davet etmiş, sayın Cumhurbaşkanımız da bu daveti olumlu karşılamıştır."

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal