Cumhurbaşkanı Erdoğan: CHP İzmir'de Enkaz Altında Kaldı

AK Parti Kocaeli 7. Olağan İl Kongresi'nde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''İzmir depremi CHP’nin enkaz altında kaldığı bir depremdir'' dedi.

08.11.2020-15:30 - (Son Güncelleme: 08.11.2020-15:04) Cumhurbaşkanı Erdoğan: CHP İzmir'de Enkaz Altında Kaldı

Uluslararası Fuar Merkezi'nde düzenlenen AK Parti Kocaeli 7. Olağan İl Kongresi'nde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın gündeminde İzmir depremi vardı.

Burada CHP'nin az gelişmiş kriz yönetimine vurgu yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan ''İzmir depremi CHP’nin enkaz altında kaldığı bir depremdir'' dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın burada İzmir depremine yönelik yaptığı açıklamalar tam olarak şöyledir:

DEPREMZEDE KARDEŞLERİMİZE KONUTLARINI TESLİM EDECEĞİZ

''İzmir depremi hepimize, ülkemize karşı karşıya bulunduğu tabii felaketler gerçeğini bir kez daha hatırlattı. Yaralanan 1035 vatandaşımızdan 3'ü ağır olmak üzere 24'ü halen hastanede tedavi görüyor. İnşallah bir yıl içerisinde oradaki çalışmaları tamamlayacağız ve depremzede kardeşlerimize konutlarını teslim edeceğiz.

AFETLERİN ARDINDAN YILLARCA ÇEKİLEN PERİŞANLIKLARI UNUTMADIK

Milletimiz önce tek parti zulmünü, sonra koalisyonlu yılların sıkıntılarını çok iyi biliyor. Deprem başta olmak üzere yaşadığımız afetlerin ardından yıllarca çekilen perişanlıkları unutmadık. Erzincan depreminden büyük Marmara depremine kadar her felaketin ardından ortaya çıkan acı görüntüleri büyüklerimizden dinledik ya da bizzat yaşadık. Dünyada işler yolunda giderken ülkemizi sürekli krizlere, sokakların yol açtığı maliyetlerin yükünü de unutmadık.

İZMİR DEPREMİ CHP’NİN ENKAZ ALTINDA KALDIĞI BİR DEPREMDİR

Kendi sorumlu oldukları yerde, İzmir depremi aynı zamanda CHP’nin enkaz altında kaldığı bir depremdir. Şu anda İzmir’in kahir ekseriyetinde başta büyükşehir olmak üzere yıllardır CHP belediyeleri yok mu? Bunların bütün inşasıyla alakalı adımlarını müsaade etmedi mi? Ruhsatlarını siz vermediniz mi? Sulak arazilere inşa müsaadesi veren siz değil misiniz? Şimdi nasıl oluyor da kalkıp buradan iktidara fatura kesmeye yöneliyorsunuz. Tüm buralarda sorumlu sizsiniz, bu afetlerin sorumlusu sizsiniz. Her yerde yatay mimari diye bağıran bir cumhurbaşkanı var ama siz dikey mimariyi savunuyorsunuz.

YA HAYIR KONUŞUN YA SUSUN

Kentsel dönüşüm başta olmak üzere hükümetin bu konuda her adımını engellemeye çalışanlar bunlar. Millet deprem yıkıntılarının altında inlerken, onlara el uzatmak yerine elleri arkalarında boş boş dolaşan onlar. İzmir’in milletvekilisin, geldin kaç saat kaldın? Turistik ziyaret yaptın, Ankara’ya döndün. Hepsinin üzerine dönüp bizi itham eden yine bunlar. Bunun adı yüzsüzlükten öte ahlaksızlıktır.

Milletimizin adına bunlara diyoruz ki; gölge etmeyin. Ya hayır konuşun ya susun. Siz en iyi bildiğiniz iş olan parti içi kavgayla uğraşın. Türkiye’de hem afet öncesi hazırlık hem afet sonrası yardım ve destek çalışmaları konusunda yapılacakları gece gündüz düşünen, proje üreten, inşa eden, gayret gösteren bir hükümet var.''

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal