Cumhurbaşkanı Erdoğan Canlı Yayında Önemli Açıklamalarda Bulundu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Cumhurbaşkanı Özel" programı ile TRT yayına konuk oldu. Gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulunan Erdoğan, HDP'nin aday tanıtım toplantısında, terör örgütü PKK'yı övücü mahiyette marş okunmasın tepki gösterdi.

03.02.2019-21:06 - (Son Güncelleme: 03.02.2019-20:31) Cumhurbaşkanı Erdoğan Canlı Yayında Önemli Açıklamalarda Bulundu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Cumhurbaşkanı Özel" programı ile TRT yayına konuk oldu. Gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulunan Erdoğan, HDP'nin aday tanıtım toplantısında, terör örgütü PKK'yı övücü mahiyette marş okunmasın tepki gösterdi.

Suriye ile ilgili dörtlü zirvenin İstanbul'da yapıldığını hatırlatan Erdoğan, "Suriye'ye yönelik olan o zirveyi şu anda bulunduğumuz konumda onlarla bir araya geldik. Tabi dışarıda Boğaz'a yönelik ayrıca fotoğraf çekimlerimiz olmuştu ama burada da çok kararlı bir müzakereyi gerçekleştirdik. Malum Birleşmiş Milletler'den De Mistura'nın da katılmış olduğu o zirvede biz tüm belirlediğimiz başlıkları onunla paylaştık ve o süreç o yönüyle de devam ediyor." dedi.

PUTİN İLE GÖRÜŞECEĞİZ

Kısa bir süre sonra Rusya lideri Putin ile bir araya geleceğini söyleyen Erdoğan, "Belirleyici olup olmadığı meselesi ayrı fakat buna zenginlik katan bir süreçti zaman zaman o da İstanbul Zirvesi olarak anılıyor. Kısa bir süre önce sayın Putin ile malum Moskova'da bir araya geldiğimde yine İstanbul Zirvesi'ni andık. Yine ayın 14'ünde de Soçi'de bir araya geleceğiz. Soçi'de daha önce başlattığımız zirvenin ikinci turuna başlayacağız. Yine orada da Rusya Federasyonu - Türkiye - İran üçlü olarak bu zirvemizin tekrarını yapacağız. Temenni ediyorum ki bu güzel gidişe yeni bir anlam kazandıracak yeni bir güç katacak. Çünkü Suriye'deki malum bu süreç Cerablus, Afrin, İdlib bütün bunlardan sonra her geçen gün daha iyiye doğru gidiyor. Temmennimiz odur ki bunu bu şekilde devam ettirelim ve geri dönüş başlayan bu bölgelerde Suriye halkı kendi topraklarına dönme imkanını bulsun." diye konuştu.


HDP'NİN ADAY TANITIM TOPLANTISI

HDP'nin Mardin'de gerçekleştirdiği aday tanıtım toplantısında, HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan'ın konuşmasından önce terör örgütü PKK'yı övücü mahiyette marş okunmasına ve ölen teröristler için saygı duruşunda bulunulmasına ilişkin ilk kez konuştu. HDP'ye eleştirilerde bulunan Erdoğan, " CHP'nin, İYİ Parti'nin Saadet Partisinin bunlarla iş tutmasının izahı yok. Girlemeye Gerek yok HDP eşittir PKK." dedi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal