Cumhurbaşkanı Erdoğan Bülent Arınç'la Alakalı Konuşurken Süleyman Soylu Not Alıyordu

Bülent Arınç'ın katıldığı bir TV programında Selahattin Demirtaş ve Osman Kavala ile ilgili ifadeleri başta Cumhurbaşkanı Erdoğan olmak üzere pek çok kişiden oldukça tepki toplamış, ardından da Arınç Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu (YİK) mensupluğu vazifesini bırakmıştı.

26.11.2020-11:59 - (Son Güncelleme: 26.11.2020-11:57) Cumhurbaşkanı Erdoğan Bülent Arınç'la Alakalı Konuşurken Süleyman Soylu Not Alıyordu

Bülent Arınç'ın geçen hafta katıldığı bir TV programında Selahattin Demirtaş ile Osman Kavala ile ilgili dile getirdiği sözler oldukça yankı uyandırmış, sürecin bitiminde de YİK mensupluğu görevinden ayrılmıştı. Arınç'ın ifadelerine en büyük tepkilerden biri de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan gelmişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan geçen gün yaptığı açıklamada Bülent Arınç'ın Demirtaş'la alakalı sözlerine sert bir tepki göstererek şu ifadeleri kullanmıştı:

 "Kitabını herkes okusun dediği kişi, elinde binlerce Kürt kardeşimin, askerimin, polisimin, öğretmenimin kanı olan, bölücülük peşinde koşan bir terör örgütünün siyasetçi maskesi takmış savunucusudur."

Olayla ilginç bir ayrıntı ortaya çıktı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bu ifadeleri dile getirdiği esnada İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun önünde duran kağıda not aldığını ve ardından da bu notu ortadan kaldırdığı görüldü.

BÜLENT ARINÇ HANGİ İFADELERİ KULLANMIŞTI?

Bülent Arınç geçen günlerde konuk olduğu programda yaptığı açıklamada, HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile iş insanı Osman Kavala ile ilgili, "Kavala'nın tutuklu kalmasına hayret ediyorum, Demirtaş'ın da tahliyesi olabilir" ifadelerini kullanmıştı.

Bülent Arınç aynı zamanda, Demirtaş'ın kitabını okuduğunu da belirtmişti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal