Cumhurbaşkanı Erdoğan BM Genel Sekreteri İle Görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres ile telefonda Suriye meselesine ilişkin görüştü.

26.04.2018-17:43 - (Son Güncelleme: 26.04.2018-18:00) Cumhurbaşkanı Erdoğan BM Genel Sekreteri İle Görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Guterres arasında gerçekleştirilen görüşmede, Suriye'de nihai sulh ve huzur için siyasi çözüm bulmaya yönelik mücadelenin yoğunlaştırılması gerektiği öne çıkardı.

Ankara'nın Filistin meselesindeki duyarlılığına vurgu yapan Guterres, Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım Kuruluşuna desteğin sürmesini beklediklerini bildirdi.

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından ulaşılan bilgiye göre, Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım Kuruluşu'na (UNRWA) destek meselesinin ele alındığı toplantıda, Suriye'deki son yaşananlar hakkında da görüş alışverişinde bulunuldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin, Filistinli sığınmacılar ev sahipliği yapan devletlerin istikrarı açısından elzem bir unsur olarak değerlendirdiği UNRWA'ya bundan sonra da destek vermeye sürdüreceğini belirtti.

Türkiye'nin Filistin konusundaki hassasiyetine vurgu yapan Guterres de UNRWA için desteğin sürmesini beklediklerini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve BM Genel Sekreteri Guterres, Suriye meselesinde ise Suriyelilerin kalıcı sulh ve huzura kavuşmaları için meseleye siyasi çözüm bulmaya yönelik mücadelenin yoğunlaştırılması gerektiğini öne çıkardı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal