Cumhurbaşkanı Erdoğan, Batı Ülkelerini Yeni Zelanda Saldırısı Üzerinden Uyardı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beril Dedeoğlu'nun cenaze töreninde Yeni Zelanda saldırısı ile alakalı da açıklamalar yaptı. Erdoğan, "Derhal tedbir alınmazsa, felaket haberlerine yenilerinin ilave edilmesi kaçınılmazdır" dedi.

15.03.2019-11:56 - (Son Güncelleme: 15.03.2019-11:48) Cumhurbaşkanı Erdoğan, Batı Ülkelerini Yeni Zelanda Saldırısı Üzerinden Uyardı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beril Dedeoğlu'nun cenaze töreninde açıklamalar yaptı. Erdoğan burada gerçekleştirdiği konuşmada Yeni Zelanda'daki saldırı ile alakalı "İslam düşmanlığı bu saldırıyla bireysel taciz çizgisini aşarak toplu katliam boyutuna taşımıştır... Şayet derhal tedbir alınmazsa, felaket haberlerine yenilerinin ilave edilmesi kaçınılmazdır'' sözlerini kullandı.

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde;

Yakınlarına, akademi dünyamıza ve halkımıza başsağlığı diliyorum. Kaybettiğimiz her ilim insanımızın bizim dünyamızda yeri doldurulamaz bir boşluk bırakıyor. Geçen senelerde Halil İnalcık, Kemal Karpat gibi her biri kendi alanında gerçekten çok çok önemli isimleri peş peşe darı bekaya yolladık.

YENİ ZELANDA SALDIRISI

Tabi bu vesileyle bugün uluslararası bir olay olması nedeniyle Yeni Zelanda’da Müslümanlara dönük saldırıyı nefretle kınadığımı söylemek istiyorum. Dünyada yükselişi seyredilen ve teşvik edilen İslam düşmanlığı bu saldırıyla bireysel taciz çizgisini aşarak toplu katliam aşamasına geçmiştir. Saldırının uzun bir planlamanın ve motivasyonun neticesi olduğu ve bu sebeple fevri bir davranış denilerek geçiştirilemeyeceği açıktır. Ülkemizi, milletimizi, şahsımı da hedef alan katilin anlayışının batı toplumunu da hızla ele geçirmeye çalıştığı nettir.

Ülkemi bile, Anadolu ve batı olarak ayırmak suretiyle kendine has değerlendirmeleri yapan ortada gerçekten bir terörist, katil var. Şayet hemen tedbir alınmazsa, felaket haberlerine yenilerinin eklenmesi kaçınılmazdır. Bütün dünyayı, özellikle de batı ülkelerini bu tehlikeli gidişe karşı hızla önlem almaya çağırıyoruz. Yaşamlarını yitiren masum kardeşlerimize Allah'tan rahmet diliyorum.

Fatihamızı inşallah hocamızla beraber yapacağız. Onun için hepinize saygılar sunuyorum.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal