Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bağımsız Bir Filistin Kuruluncaya Kadar Mücadelemizi Sürdüreceğiz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Türkiye olarak tüm platformlarda Kudüs davasına sahip çıkıyor, Filistinli kardeşlerimize yönelik işgal, zulüm ve soykırım politikalarının son bulması için var gücümüzle çalışıyoruz." ifadelerini kullandı.

29.11.2020-17:53 - (Son Güncelleme: 29.11.2020-17:47) Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bağımsız Bir Filistin Kuruluncaya Kadar Mücadelemizi Sürdüreceğiz
Parlamenterler Arası Kudüs Platformunun Bahçelievler'deki yeni binasının açılış merasimi ve "29 Kasım Filistin Halkıyla Uluslararası Dayanışma Günü" çerçevesinde gerçekleştirilen programda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın mesajı davetlilere bildirildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, mesajında, yeni hizmet binasının hayırlara yol açmasını dileyerek şu ifadeleri kullandı:

"Filistin Halkıyla Uluslararası Dayanışma Günü'nde tüm Filistin halkını yürekten selamlıyorum. Parlamenterler Arası Kudüs Platformu, yaptığı çalışmalar, toplantılar ve konferanslarla Filistinli kardeşlerimizin haklı davalarının küresel düzeyde sesi ve nefesi oluyor. Sizlerin, gerek ülkelerinizde yaptığınız faaliyetlerin gerekse Kudüs Platformunun üyeleri olarak icra ettiğiniz programların son derece kıymetli olduğuna inanıyorum."

''MÜCADELEMİZİ KARARLILIKLA SÜRDÜRECEĞİZ''

Kudüs davasının sadece Filistin'deki Müslümanların konusu olmadığını, 1,8 milyar insanın olduğu İslam aleminin davası olduğunu aktaran Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, mesajında, "Türkiye olarak tüm platformlarda Kudüs davasına sahip çıkıyor, Filistinli kardeşlerimize yönelik işgal, zulüm ve soykırım politikalarının son bulması için var gücümüzle çalışıyoruz. BM kararları ve Arap Barış Girişimi temelinde 1967 sınırlarında, başkenti Doğu Kudüs olan, bağımsız, bitişik ve egemen bir Filistin devleti kuruluncaya kadar da mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz." dedi.

Açıklamaların sonrasında yeni hizmet binasının açılışı yapıldı.

Programa, Meclis (TBMM) Başkanı Mustafa Şentop, Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı ve Parlamenterler Arası Kudüs Platformu Türkiye Başkanı Nureddin Nebati, Filistin'in Ankara Büyükelçisi Faed Mustafa, İstanbul Vali Yardımcısı Mehmet Ali Özyiğit, AK Parti Milletvekili Hasan Turan ile Bahçelievler Belediye Başkanı Hakan Bahadır yer aldı.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal