Cumhurbaşkanı Erdoğan: Azerbaycan'la Ortak Geleceğimizi Birlikte İnşa Edeceğiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti grup toplantısında Azerbaycan'ın Dağlık Karabağ zaferine ilişkin 'Türkiye, ortak barış gücünde Rusya ile birlikte yer alacaktır. Mutabakat zaptı bu sabah imzalandı' açıklamasında bulundu.

11.11.2020-14:48 - (Son Güncelleme: 11.11.2020-14:49) Cumhurbaşkanı Erdoğan: Azerbaycan'la Ortak Geleceğimizi Birlikte İnşa Edeceğiz

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyio Erdoğan, AK Parti Türkiye Büyük Milley Meclisi Grup Toplantısı'nda  açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamasından öne çıkan ifadeler:

'İşgal altındaki topraklarının ve Karabağ'ın tamamının kurtuluşu vesilesiyle dostum İlham Aliyev başta olmak üzere tüm Azerbaycanlı kardeşlerimi tebrik ediyorum. Ateşkesin kontrolü ve denetimi için oluşturacağımız Ortak Türk-Rus Merkezi ile ilgili mutabakat zaptı bu sabah imzalandı. Türkiye, anlaşmanın uygulanmasını gözetmek ve denetlemek üzere bölgede kurulacak ortak barış gücünde Rusya'yla birlikte yer alacak. Azerbaycan'daki 28 yıllık işgal resmen ve fiilen sona ermektedir.

'KARABAĞ'DAKİ ATEŞKESİN İHLALİNİ ÖNLEMEYE YÖNELİK TÜM TEDBİRLER BU MERKEZ TARAFINDAN ALINACAKTIR'

Bu merkez, Azerbaycan'ın işgalden kurtarılan toprakları üzerinde kurulacaktır. Dağlık Karabağ'daki ateşkesin ihlalini önlemeye yönelik tüm tedbirler bu merkez tarafından alınacaktır.

'KİMSEYE KARŞI KARANLIK HESABIMIZ YOKTUR'

Yeni bir Suriye'nin inşası için Rusya başta olmak üzere bölgedeki ülkelerle çalışmaya hazırız. Karabağ'da nasıl kısa sürede adil bir barış tesis edildiyse, samimi bir işbirliğiyle, Suriye'de de benzer bir adımın atılabileceğine inanıyoruz. Libya'da ilgili birimlerle görüşmeleri yapıyoruz. Doğu Akdeniz'de kısa sürede hakkaniyete dayanan bir anlaşmanın mümkün olduğunu düşünüyoruz. AB'nin içinde bulunduğu krizden kurtuluş yolu da buradan geçiyor. ABD seçimlerinden sonra bölgedeki istikrarsızlığın ortadan kalkması için diplomasi kanallarının sonuna kadar açılması elzemdir. Halklarını kardeş olarak gördüğümüz tüm bölge devletleriyle yeni dönemde birlikte hareket etmek istiyoruz. Kimseye karşı karanlık hesabımız yoktur.

'AZERBAYCAN'LA ORTAK GELECEĞİMİZİ BİRLİKTE İNŞA EDECEĞİZ'

Bölgemizde ve dünyada yaşanan değişim sürecinde ülkelerimizi, iki kardeş olarak ele ele vererek birlikte yükseltecek, hedeflerimize birlikte ulaşacağız. Bundan sonra Azerbaycan'la çok daha yakın, çok daha güçlü iş birliği içinde olacak, ortak geleceğimizi birlikte inşa edeceğiz. Son çatışmalar boyunca da sürekli yerleşim yerlerini hedef alarak pek çok masumun hayatını kaybetmesine yol açan Ermenistan'ın cinayetlerinin aksine, artık hiçbir sivilin zarar görmemesi sağlanacaktır.'

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal