Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ayrışma Peşinde Olanlara İzin Vermeyeceğiz

Belediye başkanları ile video konferans yöntemiyle görüşen ve coronavirüs değerlendirmesi yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Dayanışma yerine ayrışma peşinde olanlara izin vermeyeceğiz." ifadelerini kullandı.

02.04.2020-17:45 - (Son Güncelleme: 02.04.2020-18:26)

Çin'in Vuhan kentinden yayılmaya başlayan coronavirüs salgını birçok ülkede görüldü. Ülkemizde de 11 Mart tarihinde görülen salgın için tüm yetkililer mesaisini bu yönde harcamaya başladı. Özellikle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan coronavirüs salgınına karşı etkin bir çalışma yürütürken bugün de 15.00'da belediye başkanları ile görüştü. 

Toplantıya bir yıllık görev sürelerini geride bırakan belediye başkanlarını tebrik ederek başlayan Erdoğan, daha sonra coronavirüs salgınına karşı alınan tedbirleri değerlendirmeye başladı ve belediye başkanlarına uyarılarda bulundu.

"AYRILIK, FİTNE VE TEFRİKA VİRÜSÜNÜ BULAŞTIRMADIĞIMIZ SÜRECE MÜCADELEMİZ KOLAY OLACAK"

Özellikle son günlerde bazı belediyelerin kendilerinden habersiz yardım kampanyası başlatmasına tepki gösteren Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu konuya da değindi. Cumhurbaşkanı konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, "83 milyonun arasına ayrılık, fitne ve tefrika virüsünü bulaştırmadığımız sürece coronavirüsle mücadelemiz çok daha kolay olacaktır.

Türkiye'de kimse hukukun ve kanunların üzerinde değildir. Panik yapmadan, akılcı, dengeli ve gerçekçi adımlarla mücadelemizi kararlılıkla yürütüyoruz.

Türkiye Allah'ın izniyle bu salgını yenecek güce ve kapasiteye sahiptir. Gün İstiklal Harbi'nde olduğu gibi ortak düşmana karşı birleşme günüdür, gün küçük hesaplar peşinde koşmak yerine basiretli davranma günüdür.

Gün, siyasi, etnik, mezhebi tüm farklılıklarımızı bir tarafa bırakarak, ebedi ve ezeli kardeşliğimizi hatırlama günüdür. Umut vermek, güven aşılamak, katkı sunmak yerine karamsarlık pompalayanları milletimiz asla affetmeyecektir. Herkesi bir kez daha bir olmaya, beraber olmaya, kardeş olmaya ve hep birlikte Türkiye olmaya davet ediyorum." ifadelerini kullandı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal