Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ayasofya'yı Açın Diyenler Dünya'daki Camilere Neler Yapılacağını Hesaba Katıyor mu?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ayasofya'nın cami olarak açılması sonrası dünyanın her tarafındaki camilerin başına gelebilecekler konusunda uyarılarda bulundu.

18.03.2019-21:57 - (Son Güncelleme: 19.03.2019-09:34) Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ayasofya'yı Açın Diyenler Dünya'daki Camilere Neler Yapılacağını Hesaba Katıyor mu?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ülke TV - Kanal 7 ortak yayınına konuk olarak önemli açıklamalarda bulundu. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yeni Zelanda'daki saldırının ardından yükselen "Ayasofya açılsın" şeklindeki çağrılara, oldukça önemli bir  yanıt verdi.

"BU OYUNLARA GELMEYELİM"

Ayasofya üzerinden dönen tartışmanın bir tahrik olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ayasofya açılsın diyorlar. Be kardeşim. Bir şey söylerken duygusallıkla, afedersin bu alçağın, bu teröristin sözlerine karşı böyle bir talepte bulunmanın bir anlamı yok. Bu oyunlara gelmeyelim. Bunlar da bir tahriktir. Bu tahrik unsurlarını bozalım diye özellikle bu açıklamayı yapmak durumunda kaldım." ifadelerini kullandı.

"BİZİM İÇİN FATURASI ÇOK DAHA AĞIRDIR"

Ayasofya'yı cami olarak ibadete açmanın getirisinden çok götürüsü olacağını söyleyen Başkan Erdoğan, "Bunun bir götürüsü var. Bizim için faturası çok daha ağırdır. Unutmayalım, şu anda dünyanın çok çeşitli ülkelerinde bizim binlerce camimiz var. Acaba bunu söyleyenler, o camilerin başına ne gelir diye düşünüyor mu? Bir sürü kundaklama hareketleri yapılıyor." diye konuştu.

"HASSAS OLMAK ZORUNDAYIZ"

Türkiye'nin İslam Dünyası'nın liderliğini üstlendiğini ve bu sebeple tüm sorumluluğun omuzlarında olduğunu ifade eden Erdoğan, "Bunları düşünmeden, hesabını yapmadan söylüyorlar. Kusura bakmasınlar, bunlar dünyayı tanımıyorlar. Muhataplarını bilmiyorlar. Onun için ben bir siyasi lider olarak, bu oyuna gelecek kadar istikametimi kaybetmedim.İslam dünyasının şu anda yükünü çekiyoruz. Nerede ne oluyor, ne olabilir? Bunların hepsini düşünmek zorundayız. Onun için hassas olacağız, dikkatli olacağız, bu tezgaha gelmeyeceğiz." ifadelerini kullandı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

 

 


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal