Cumhurbaşkanı Erdoğan Avrupalı Liderlerle Fare Gibi Oyanadı

La Repubblica'da çıkan yazıda, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Avrupa’nın önde gelen liderleriyle fare gibi oynadığı ifade edildi.

11.04.2018-10:33 - (Son Güncelleme: 11.04.2018-10:49) Cumhurbaşkanı Erdoğan Avrupalı Liderlerle Fare Gibi Oyanadı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bulgaristan'da düzenlenen Varna Zirvesi sırasında Avrupa Birliği yetkilileriyle bir araya gelmişti.

Erdoğan, bu görüşmenin ardından başkent Ankara'da Suriye konusu üzerine bir zirve düzenlendi. Dünyanın da yakından takip ettiği bu zirvede bir araya gelen liderler, Suriye konusunda büyük ölçüde anlaşmaya vardı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın; Varna ve Ankara zirvelerine katılımı ve kararlarıyla Avrupa'da ve Orta Doğu'da ağırlığını koyması, İtalyan basınının dikkatini çektiği anlaşıldı

İtalya’nın önde gazetelerinden La Repubblica yazarı Massimo Riva'nın imzasıyla "AB ile Türkiye'den hangisi kedi hangisi fare?" başlığı bulunan bir analiz yayınlandı.

Bu Analizde, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bölgede attığı stratejik adımlara dikkat çekilerek Türkiye'nin gün geçtikçe elini güçlendirdiği ifade etti.

Avrupa Birliği ile yapılan mülteci anlaşması dahilinde Türkiye'ye vereceği paraya onay vermesi Erdoğan'ı daha da güçlendirdiğini söyleyen İtalyan yazar, Avrupa ülkelerinin liderlerinin gerçeğin farkına varmasını gerektiğini yazdı.

Avrupa Birliği’nin Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın elinde fare haline geldiğinin ifade edildiği yazının devamında, Avrupa Birliği'nin dış politikasını sil baştan düzenlemesi gerektiği vurguladı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal