Cumhurbaşkanı Erdoğan Ankara-Niğde Otoyolu'nda Test Sürüşü Yaptı

Cumhurbaşkanı Erdoğan Ankara-Niğde Otoyolu'nun açılışında yaptığı konuşmanın ardından yeni yolda test sürüşü yaptı.

04.09.2020-17:56 - (Son Güncelleme: 05.09.2020-10:02) Cumhurbaşkanı Erdoğan Ankara-Niğde Otoyolu'nda Test Sürüşü Yaptı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Niğde-Ankara Otoyolu'nun açılmasının ardından test sürüşüne çıktı. Başkan Erdoğan, test sürüşünden önce yeni açılan yol hakkında 'Edirne'den otoyolu kullanmaya başlayan bir araç, bu otoyolun tamamlanmasıyla beraber hiç şehir içine girmeden Şanlıurfa'ya kadar gidebilecek.

HEM YOLDAN HEM AKARYAKITTAN TASARRUF

Hesaplamalara göre yılda bu otoyol sayesinde ülkemizin vakitten 885 milyon lira, akaryakıttan 743 milyon lira olmak üzere toplamda 1 milyar 628 milyon lira kazancı olacaktır.

Tuz Gölü, Derinkuyu, Göreme gibi önemli turizm merkezlerine erişimin kolaylaşması bu alanda ülkemize önemli katkılar sağlayacaktır. Bozkır ikliminin hakim olduğu bu çevre ağaçlandırma ile değişecek. Ankara-Niğde Otoyolu, döşenen fiber iletişim ağı, sensörler, kameralar ile akıllı yol olarak tasarlanmıştır. Kara yolu, hava yolu, demir yolu taşımacılığında ülkemize adeta çağ atlattık.

'TERÖR ÖRGÜTÜNE RAĞMEN CUDİ DAĞI TÜNELLERİNİ TAMAMLADIK'

Ülkemizin toplam otoyol uzunluğu 3 bin 295 kilometreye ulaştı. Açtığımız tünellerle zor coğrafyaları ulaşılır hale getirdik. Hedefimiz, 2022'nin 18 Mart'ında Çanakkale Köprüsü'nü hizmete açmaktır. Terör örgütünün engellemelerine rağmen Cudi Dağı tünellerinin inşasını tamamladık. Bizim siyasetimiz, hizmet siyasetidir. Bizim işimiz eser siyasetidir. Kimseye minnet etmeden güvenliğimizi sağlayacak konuma geldik. Salgın döneminde pek çok ülkenin sağlık sistemi çökerken biz vatandaşlarımıza ücretsiz hizmet verdik.' açıklamasında bulundu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal