Cumhurbaşkanı Erdoğan Ankara'daki Kaza ile Alakalı Talimatı Verdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara'da meydana gelen tren kazası ile alakalı bilgi aldı. Erdoğan, bütün birimlerin seferber edilmesini istedi.

13.12.2018-12:29 - (Son Güncelleme: 13.12.2018-12:21) Cumhurbaşkanı Erdoğan Ankara'daki Kaza ile Alakalı Talimatı Verdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara- Konya seferini gerçekleştiren Yüksek Hızlı Tren'in Yenimahalle ilçesine bağlı Marşandiz istasyonunda yol kontrolüyle vazifeli kılavuz tren ile çarpışmasıyla olan kaza hakkında görevlilerden bilgi aldı.

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından alınan bilgiye göre Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu sabah 06.36'da olan kazayla alakalı olarak, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, ayrıca İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan bilgi aldı.

"TÜM BİRİMLER SEFERBER EDİLSİN"

Kazayla alakalı gelişmeleri izleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, can kayıplarından derin üzüntü duyduğu bildirildi. Kazada yaşamlarını yitirenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifa dileyen Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, kazayla alakalı bütün birimlerin seferber edilmesinin önemini vurguladığı aktarıldı.

YÜKSEK HIZLI TREN KAZA YAPTI: 9 KİŞİ ÖLDÜ

Ankara-Konya seferini gerçekleştiren Yüksek Hızlı Tren (YHT) Yenimahalle ilçesine bağlı Çiftlik'te yer alan Marşandiz istasyonunda kaza yaptı. Ulaştırma Bakanı Cahit Turhan, yaptığı açıklamada kazada yaşamını yitirenlerin sayısının 9'a çıktığını ifade etti.

MEHMET CAHİT TURHAN: KAZA NEDENİNE İLİŞKİN ARAŞTIRMA DEVAM EDİYOR

Bakan Turhan, şöyle dedi: "Bu sabah Ankara Garı'ndan Konya'ya giden trenimiz 06.30 sularında Yenimahalle İlçemizde yol kontrolünden dönen lokomotifimiz ile çarpışarak elim bir kaza olmuştur. Kaza yerinde saat 10.00 itibariyle gerçekleştirilen tespitlerde 3 makinist arkadaşımız 5 yolculumz yaşamını yitirmiştir. Hastaneye 48 yolcu gönderilmiş. Bunlardan biri de hastanede yaşamını yitirmiştir. Toplam 9 vatandaşımız şu anda bu kaza neticesinde yaşamını yitirmiştir. Olay yerinde gerekli olay sebebi ile alakalı araştırma ve inceleme çalışmalarına başlanmıştır. Ölen vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, hastanelerimizde tedavi altında olan 47 vatandaşımıza da acil şifalar diliyorum. Kaza sebebi ile alakalı araştırma sürüyor, gelişmeler oldukça sizlere aktaracağız." dedi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal