Cumhurbaşkanı Erdoğan 'Akıllı Şehirler Kongresi'ne Katıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan 'Akıllı Şehirler Kongresi'nde, ''Türkiye son çeyrek asırda kayıplarını telafi etmeye başladı. Dünkü meselemiz toplanmayan ve patlayan çöplerdi, bugünkü meselemiz sıfır atık.'' dedi.

15.01.2020-12:37 - (Son Güncelleme: 15.01.2020-13:25)

Cumhurbaşkanı Erdoğan 'Akıllı Şehirler Kongresi'nde günün anlam ve önemini belirten açıklamalar yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmaları şöyledir:

- Nüfusu artan yerlerde sadece konut sorunu çözülmemeli şehirlerin kadim miraslarına da sahip çıkılmalı.

- Türkiye son çeyrek asırda kayıplarını telafi etmeye başladı. Dünkü meselemiz toplanmayan ve patlayan çöplerdi, bugünkü meselemiz sıfır atık. Dünkü meselemiz çevre kirliliği ile mücadeleydi, bugünkü meselemiz çevre ile uyumlu şehirler. Çağın ötesine geçemeyen şehirler bir süre sonra cazibesini kaybetmeye mahkumdur. Yaşlı, kadın, çocuk, engelli dostu olmayan, günün 24 saati sokaklarında huzurun kol gezmediği şehir akıllı olsa ne olur olmasa ne olur. Şahsiyeti olmayan, insanı öncelemeyen, dört bir yanında ilim, irfan, sanat ocakları tütmeyen bir şehrin aklı da olma. Bizim hem akıllı hem de medeniyet sembolü şehirlere ihtiyacımız var.

- Akıllı şehir çalışmalarını bugün oldukça ileri bir düzeye getirdik. 11. Kalkınma Planımızda bu konuda kapsamlı bir yer ayırdık. Türkiye akıllı şehirler konusunda dünyanın önde gelen ülkeleri arasında yer alıyor.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal