Cumhurbaşkanı Erdoğan Adnan Oktar Hakkında İlk Kez Konuştu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Afrika ziyaretinde verdiği röportajda Adnan Oktar hakkında isim vermeden ilk kez konuştu.

30.07.2018-15:07 - (Son Güncelleme: 30.07.2018-15:13)

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Adnan Oktar ya da halk arasında tanınan adıyla 'Adnan Hoca' hakkında ilk kez konuştu. Adnan Oktar, örgütü ve 'kedicikler' olarak tanınan kadın üyeleri haftalardır Türkiye’nin gündemine oturdu. Uzun zamandır pek çok ailenin "Evladımızı elimizden aldı, beynini yıkadı" diyerek suçladığı Adnan Oktar, operasyon esnasında İstanbul Beykoz'daki lüks villasından kaçmaya çalışırken gözaltına alındı. Adnan Oktar ve çevresindekilere cinsel saldırı, hürriyetten yoksun bırakma, şantaj, casusluk gibi 30’un üzerinde suçlama yöneltiliyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Adnan Oktar ile alakalı operasyondan sonra ilk kez açıklama yaptı. Afrika ziyaretinde yapığı röportajda, ismini ağzına almadı ama "Son zamanlarda gündeme düşen kişi" diyerek bahsettiği Adnan Oktar için 'ahlaksız' benzetmesini yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, FETÖ'nün Güney Afrika sorumlusunu anlatırken, isim vermeden FETÖ ile Adnan Oktar örgütü arasındaki benzerliklere vurgu yaptı.

'AHLAKİ ZAAFLARI OLAN BİR TİP'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konuyla ilgili açıklaması şu şekilde:

"Güney Afrika, FETÖ'nün en fazla yığınak yaptığı yerlerden biri. Johannesburg'da 'külliye' dedikleri yeri yaptıran, İstanbul'da Üsküdar Burhaniye'de oturduğum dönemde komşum ama şahsen tanımam. Ahlaksız bir adamdı. Edebi yerinde değil. Çok ahlaksız bir tipti. Son zamanlarda gündeme düşen kişi var ya, o kişi gibi biri… Ahlaki yönden zaafları olan bir tip… Sizin onlara teslim ettiğiniz çocukları, gençleri alıyor; onları kendi istedikleri gibi yetiştirip ondan sonra da sistemin içine sokup, buraları ele geçirme operasyonlarını yapıyorlae.''

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal