Cumhurbaşkanı Erdoğan Açılış Töreninde Sert Konuştu

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başakşehir, Kayaşehir, Hoşdere, Baruthane ve Çırpıcı Millet Bahçeleri'nin açılışında önemli açıklamalarda bulundu.

17.11.2018-16:18 - (Son Güncelleme: 17.11.2018-17:08)

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

Söz verdik, yaptık, yapacağız. Onlar konuşur, biz gerçekleştiririz. Millet bahçemizde seyir terasından, yürüyüş yoluna, piknik alanına her şey var. 31 Mart'a hazır mıyız? Sağ olun, var olun. Baruthane Millet Bahçesi 60 bin metrekare üzerine yapıldı. Osmanlı Baruthanesi ile de tarihi bir kimliğe sahiptir.

Çırpıcı Millet Bahçesi, 465 bin metrekare üzerinde etap etap sona yaklaşıypr. Tamamlanan ilk 4 etabını bugün açıyoruz. Amacımız her şehrimize en az bir millet bahçesi kazandırmaktır. Onlar dedikodu yapsın. Biz yapacağız diyoruz, onlar istemezük diyorlar. Yapacağız, yapacağız. İstemeseniz de gerçekleştireceğiz.

'BU MİLLETE BU YAKIŞIR'

5 millet bahçemizin büyüklüğü 1.5 milyon metrekareyi buluyor. Yalnızca bu proje ile kişi başına düşen yeşil alanı yüzde 10 artırıyoruz. Türkiye'nin en büyük fuar alanını Atatürk Havalimanı'nın kapalı bölümlerinde yapacağız. Devasa bir millet bahçesi de orada kuracağız. İstanbul daha güzel olacak, bu millete bu yakışır. Durmayacağız değil mi? Kapı kapı gezeceğiz.

'ADINI 'GÖNÜL BELEDİYECİLİĞİ' KOYDUK'

Biz hizmet belediyeciliği derken, gönül belediyeciliğini de içine alan daha kapsamlı bir kavramdan bahsediyoruz. Büyükşehirde gönlünü kazanamadığımız tek bir kişi bıraktıysak, şehri baştan da yapsak o şehri tam anlamıyla kazanmış sayılmayız. O sebeple adını gönül belediyeciliği koyduk? Nasıl? Yeterli olan gönülleri kazanmak, biz gönülleri almaya geldik.

'4.5 MİLYAR FİDAN DİKTİK'

Yeşil alanları fazla şehirlerde yaşayan insanların depresyon gibi en büyük sıkıntılarından birine daha az maruz kaldıkları görünmektedir. Batı toplumlarının tabiatı yenilmesi gereken bir anlayış olarak görmesi bütün insanlığı tehdit ediyor.

İklimlerin değiştiğini, çocukluğumuzdaki rutininden çıktığını fark ediyoruz.

Geçtiğimiz sene yalnızca bu şehirde 180 bin ağaç dikildi. Toprakla buluşturduğumuz 4.5 milyar fidan sayesinde ülkemizi yeni ormanlarla buluşturduk.

'GEREKEN CEVABI MİLLETÇE VERDİK'

Ülkemizi kendi arka bahçeleri haline çevirmek isteyenlere Çanakkale'den İstiklal Harbimize ve 15 Temmuz'a kadar her fırsatta gereken yanıtı milletçe verdik. Ülkemize diz çöktüremeyenler ülkemizi suni tartışmalar üzerinden kamplaştırmaya çalıştılar.

'ÖNCE HADDİNİ BİLECEKSİN'

Utanmadan, sıkılmadan bana İstiklal Marşı'nı okuyup okumadan bahsediyor. Hadi oradan ya. Önce haddini bileceksin. Biz Safahat'ı yastık altı kitabı yaparak büyüdük.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal