Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Maske Takmayanlara Çağrı

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kocaeli Üniversitesindeki açılışta konuşma yaptı.

09.08.2020-20:14 - (Son Güncelleme: 09.08.2020-20:35) Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Maske Takmayanlara Çağrı

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kocaeli Üniversitesindeki açılışta konuşma yaptı.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

- Bugün Gebze'de gerçekten dolu dolu bir gün geçiriyoruz.

- Toplam kapalı alanı 29 bin 500 metre kare olan merkezimizin yatırım bedeli yaklaşık 73 milyon TL'dir. 225 polikinik odası bulunuyor.

- Burada denek hayvanları için kurulan elektro fizyoloji, laboratuvarlar ve deneylerde çok başarılı sonuçlar elde edeceğimizi umuyoruz.

- Dünya genelinde 750 bin kişinin hayatına malolan korona salgını birçok şeyi göstermiş oldu. Salgın döneminde pek çok gelişmiş ülkenin sağlık sistemlerinin çöktüğüne şahitlik ettik. Bırakın vatandaşlarına sağlık çalışanlarına bile tıbbi malzeme tesis edemeyen ülkeler oldu. Elbette herbir ülkenin bu yaşananlardan alacağı derler vardır. Türkiye olarak biz de sağlık sistemimizi test etme imkanı bulduk.

- İstanbul'daki acil durum hastanelerimizi diline dolayanlar vatandaşlarımıza derme çatma fuarları sahra hastanesi olarak duyurdular.

- Tüm bunlara rağmen güçlü alt yapımız, sağlık çalışanlarımızın fedakarlıklarıyla en kritik evreyi atlattık.

MASKE TAKMAYANLARA ÇAĞRI

Maskeleri çenesinin altında bulunduran vatandaşlarımız var. Maalesef yanlış yapıyoruz. Vefat edenlerin sayısını görüyorsunuz. Biz bu ihmallerden çok çektik. Açık plajlar vs. bu dönem içerisinde bunları bırakalım ve sabırla şu durumu atlatalım. Önce tedbir sonra tevekkül. Rehavete kapılmanın sonu ya pişmanlık ya da hastalıkdır. Vatandaşlarımdan kurallara uymalarını istirham ediyorum.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal